aug. 10, 2018
1639 Views
0 0

5 afectiuni medicale care se pot ascunde in spatele vederii neclare

Postat de

Oboseala, iritatia ochilor, vederea dubla sau intetosata sunt simptome caracteristice ale omului modern! Privite prin prisma implicatiilor pe care le au asupra sanatatii ochilor, tulburarile de vedere sunt cel mai adesea analizate de catre specialisti ai diverselor domenii medicale, precum oftalmologia, neurologia, cardiologia sau psihiatria.

Cert este faptul ca, daca ti s-a intamplat odata sa vezi dublu, sa ti se puna o pata pe ochi sau sa resimti o senzatie de discofort de pe urma tuburarilor de vedere, nu inseamna ca te confrunti, neaparat, cu o afectiune oculara.

Cu toate acestea, medicii ne atrag atentia asupra faptului ca nu trebuie sa ignoram simptomele frecvente produse de catre vederea neclara, ori punctele sau liniile luminoase. In doarte multe cazuri, tulburarile de vedere anunta instalarea unor boli interne sau unele complicatii ale unor probleme de vedere!

In cea de-a doua situatie, vizita de urgenta la oftalmolog nu ar trebui amanata! Cu cat corectia se realizeaza din prima, fie cu ajutorul ochelarilor de vedere, fie cu ajutorul unei perechi de lentile de contact, evolutia bolii poate fi stopata!

In spatele vederii neclare ne pot ascunde, insa, o serie de alte afectiuni care pot fi sau de natura oftalmologica. Diagnosticarea si tratarea sau corectarea simptomelor si a disconfortului produs de catre tulburari de vedere se realizeaza in functie de specificul si gravitate bolii. Lentile.info este unul dintre dealerii cu experienta internationala pe piata de lentile de contact moderne, care ajuta la corectarea defectelor de vedere! Pentru a putea comanda online, inscrieti datele inscrise pe reteta medicala.

Iata, asadar, o scurta trecere in revista a principalelor afectiuni medicale care se pot ascunde in spatele vederii neclare:

Glaucomul

Este o afectiune oculara care apare treptat sau brusc si care progreseaza intr-un timp foarte scurt. In cazul glaucomului cu unghi inchis, tulburarile de vedere sunt acute, iar capacitate vizuala scade deodata. Pentru stopa evolutia prematura a glaucomului, pe langa corectia optica, medicul oftalmolog va prescrie si tratament cu picaturi de ochi.

Cataracta

Afectiune care apare in special la persoanele de varsta a treia. Pe langa tulburarile de vedere, cataracta se caracterizeaza si prin vederea dubla, care impiedica realizarea unor activitati curente, precum sofatul.

Pe langa corectia cu dioptrii, in stadii avansate se recomanda si tratamentul chirurgical!

Astigmatismul

In lipsa unei focalizari corecte a imaginii, pacientul se poate confrunta cu tulburari de vedere frecvete produse de scaderea acuitatii vizuale. Astigmatismul apare atunci cand corneea prezinta curburi anormale si o forma mai degraba ovoidala decat rotunda. Ca tulburare de refractie, astigmatismul este de natura fiziologica, atunci cand nu depaseste 0.5 dioptrii. Dupa aceasta valoarea, acesta este considerat patologic.

In cazul curburii accentuate, indicatia pentru corectie si tratament prescrisa de catre oftalmolog poate viza si purtarea permamenta a unui set de lentile de contact, create special din materiale cu potential ridicat de hidratare si mentinere a permeabilitatii oxigenului.

Hipertensiunea si hipotensiunea arteriala

Presiunea ridicata a sangelui, cunoscuta medical sub denumirea de hipertensiune arteriala, este insotita, pe langa dureri de cap, ameteli si de tulburari de vedere si de aparitia unor puncte luminoase sau negre in campul vizual. Acuitatea vizuala scade in momentul in care hipertensiunea afecteaza vasele de sange din zona retinei, afectiune care poarta denumirea de retinopatie hipertensiva.

Tulburarile de vedere si ametelile pot aparea, insa, si pe fondul scaderii presiune sanguine. Alaturi de aceste simptome curente, pacientul poate resimti si o stare de lesin sau greata.

Diabetul zaharat

Diabetul zaharat este o afectiune medicale care poate provoca complicatii multiple si poate conduce, in timp, la deterioararea vaselor de sange din tot organismul. Diabetul este prevestit, din timp, si prin tulburarile de vedere frecvente, care pot fi confundate cu cele care ar indica o afectiune oculara grava.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *