ian. 20, 2020
1341 Views
0 0

5 Semne ca ai vocatie de psihoterapeut

Postat de

Daca te gandesti sa devii psihoterapeut, iata cinci trasaturi esentiale ale personalitatii de care vei avea nevoie:

  1. Iti face placere sa fii inconjurat de oameni

Te bucuri de timp cu oamenii, te simti energizat de schimburile emotionale si esti interesat de mediul de viata al oamenilor. Savurezi un ras din plin sau un plans bun. Va place sa auziti povesti si sa impartasiti o legatura stransa cu ceilalti. Chiar daca esti timid, discutiile intime te invigoreaza.

  1. Esti un ascultator bun.

Tu esti „terapeutul” desemnat in grupul tau social. Prietenii iti spun secretele lor si cauta sfatul tau. Fara indoiala, pentru ca esti un ascultator bun. Aceasta abilitate este baza tehnologiei – nu sfaturi, analize sau indrumari. Oamenii au incredere si se deschid catre ascultatori buni. Cand oamenii se simt auziti si intelesi, incepe vindecarea.

  1. Gandesti analitic.

Esti fascinat de comportamentul uman si te intrebi ce anume ii face pe oameni sa bifeze. Iti place un mister bun si te bucuri de alcatuirea impreuna a unor indicii despre persoane. Ia nota de trasaturile personajelor si ai o amintire excelenta pentru detalii.

  1. Esti un altruist.

Iti place sa ajuti oamenii. Asa este – esti bun. Sa ajuti oameni te reincarca, da sens vietii tale si iti creste respectul de sine. Justitia sociala este, de asemenea, un interes intens.

  1. V-ati luptat cu anxietate sau depresie.

Multi oameni isi fac griji ca propriile provocari pentru sanatatea mintala ii impiedica sa devina terapeuti. Dar credeti sau nu, luptele voastre sunt binevenite aici. Multi dintre cei mai buni terapeuti s-au luptat puternic cu propriile lor probleme emotionale. Cel mai adesea, terapia lor a fost cea care a trezit o dorinta in ei de a fi terapeut. Lupta cu demonii personali va da o mai mare empatie si abilitatea cruciala de a va identifica cu ceilalti in suferinta.

      Urmatorii pasi

Daca ai cele mai multe sau toate aceste calitati, ai materiile prime de care ai nevoie pentru a deveni un mare terapeut. Acum, cu pregatirea potrivita, puteti perfectiona aceste talente intr-o profesie pe care o veti iubi.

In aceste zile, exista o varietate de cursuri de formare in pisihoterapie: dramoterapia, dansoterapia, art-terapia, etc. In primul rand, va dati seama ce fel de terapeut doriti sa fiti. Ce zona te intereseaza? In continuare, ganditi-va la oamenii cu care doriti sa lucrati: copii, adolescenti, adulti? Cupluri, familii sau grupuri? Constructie comunitara sau munca sociala traditionala? Cu aceste calitati, vei fi un psihoterapeut excelent!

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *