nov. 25, 2019
1034 Views
0 0

7 tipuri de strategii SEO pentru dezvoltarea afacerii tale in online

Postat de

SEO nu este doar pentru companii mijlocii sau mari, poti beneficia de avantajele serviciilor SEO si in cazul in care ai o companie mica sau un Start-Up. Contrar asteptarilor multor persoane este chiar mai important pentru companiile mici sa profite de rezultatele obtinute cu ajutorul SEO, pentru ca daca contractezi serviciile SEO potrivite este foarte posibil sa joci cartea castigatoare impotriva marilor branduri din piata din Romania sau chiar internationala.

Daca esti interesat sa contractezi servicii SEO de calitate, viziteaza site-ul adfel.ro al companiei ADfel Digital Marketing, unde poti beneficia de audit SEO complet si gratuit si unde poti afla ce strategie SEO este mai potrivita pentru tipul tau de business.

Asadar, iata ce strategii SEO poti aplica pentru site-ul companiei tale, care iti vor creste vizibilitatea in scurt timp:

Gaseste nisa potrivita

Chiar daca comercializezi produse similare precum cele existente in piata, este important ca tu sa vii cu ceva diferit. Fie gasesti un produs altfel, fie ii creezi o poveste, o imagine diferita, fie poti incepe sa promovezi o gama unde este mai usor de intrat pe piata. Astfel, vei incepe sa beneficiezi de vizibilitate rapid, ieftin si usor, iar lumea va incepe sa iti cunoasca afacerea nu numai pentru ceea ce promovezi, dar si pentru restul produselor pe care le pui la dispozitie oamenilor.

De asemenea, este indicat sa nu te adresezi unui segment mare de oameni pentru ca nu este necesar sa multumesti pe toata lumea. Restrange potentialii tai clienti la anumite criterii, care la baza au ceva in comun cu businessul tau sau cu produsele pe care doresti sa le cumperi. Defineste-ti clientul prin ceea ce oferi!

In acest fel, poti crea o identitate intre afacerea ta, produsele oferite, oamenii care aleg si, de asemenea, poti identifica mai bine ce anume ai de valoare si te diferentiaza de restul comerciantilor. Astfel iti vei crea un avantaj in piata, chiar daca trebuie sa concurezi cu branduri mari de talie nationala sau internationala, care au bugete foarte mari de promoare in comparatie cu al tau.

Obtine o pozitionare locala de top

In timp ce la nivel international cresterea SEO locala este una dintre cele mai cautate tehnici, la noi in Romania abia incepe sa isi arate efectele. Pe masura ce dificultatea pentru obtinerea unor pozitii de top creste pe anumite cuvinte cheie, strategia de obtinere a clasamentelor prin SEO local devine din ce in ce mai mult o optiune valabila daca modelul tau de business detine o locatie fizica si spre exemplu, este un restaurant restaurant sau o agentie de vanzari bilete, contabilitate, cabinete medicale etc.

Astfel, chiar si companiile mai mici pot lua in considerare o strategie SEO mixta, adica sa se axeze pe cresterea locala in timp ce iti croiesti drumul spre vizibilitate la nivel national.

Aspectul cel mai important in SEO local este sa stii ce cuvinte folosesc potentialii tai clienti pentru a gasi produse sau servicii in zona de interes precum cele pe care le oferi oamenilor. Persoanele care sunt interesate sa gaseasca o companie locala si in apropierea domiciliului lor si care folosesc internetul pentru a le gasi vor primi afisari personalizate, pe langa stadiul de performanta a site-ului si locatia din care se efectueaza cautarile sau chiar cauta acel serviciu sau produs impreuna cu denumirea locatiei.

Deschide un cont de Google My Business

Daca nu stii sa studiezi cuvintele cheie specifice industriei tale, poti apela la o firma SEO precum ADfel Digital Marketing, care sa te ajute cu expresii potrivite, iar mai apoi pe langa optimizarea site-ului, te poate ajuta cu deschiderea si optimizarea contului de Google My Business.

Acesta este un produs al lui Google si permite oricarui business owner sa-si inregistreze afacerea locala bazata pe oferta de prestari servicii sau vanzari fizice si este asemanator cu un site de listari de companii ce iti permite crearea de oferte, distribuirea de continut, adaugarea de imagini, primirea de recenzii din partea clientilor, listarea unui program de lucru, contact etc.

Dezvolta-ti identitatea

Brandul este foarte important pentru SEO chiar si pentru companiile mici. Cand se vorbeste despre branding in mediul online, de regula se face referinta la designul unui logo reprezentativ si memorabil in acelasi timp, cu filozofie sau o poveste definită despre businessul tau insotit de un tag line (o propozitie de marketing).

Acest lucru ii ajuta pe oameni sa iti recunoasca brandul atunci cand vad aceste elemente si in timp vor asocia produsele sau serviciile cu imaginea companiei tale.

Publica continut scris mai mult

Una dintre cele mai eficiente tehnici de promovare este prin strategie de content marketing cu ajutorul careia orice fel de afacere isi poate promova imaginea, poate creste brand awarness-ul, produsele comercializate sau serviciile oferite, ceea ce contribuie activ, 24 din 24 de ore, la promovarea site-ului companiei cat timp acest continut este mentinut online.

Totusi, este bine sa tii cont ca pentru a obtine un continut excelent, care intereseaza pe cititiori, si o strategie de continut care sa indeplineasca obiectivele tale de afaceri poti apela la profesionisti. Acestia au deja experienta crearii de continut si au resursele necesare pentru ca textele sa fie publicate in online pe publicatii relevante, la costuri eficiente, pot indeplini taskuri complexe si promovarea lor pe conturi sociale, precum si utilizarea de instrumente dedicate masurarii impactului acestora.

Distribuie continutul pe retelele sociale

Social media este utilizat adesea de catre afacerile cu activitate in online pentru constientizarea brandului sau pentru a dirija potentialii clienti catre site cu scopul inregistrarii de vizite ce pot converti. Spre exemplu, Facebook-ul este locul perfect unde sa distribui continutul scris sau media pentru ca acesta sa creeze un impact eficient in randul utilizatorilor si sa vorbeasca despre compania ta, generand semnale sociale si alte tipuri de continut specifice utilizatorilor online (UGC – user generated content; CGM – consumer generated media), precum videoclipuri, articole de blog, discutii in forumuri, sau alte tipuri de continut media, cum ar fi imaginile sau diferite formate audio.

Toate aceste masuri de promovare sau strategii de generare a continutului in online pot avea un impact puternic asupra unui site aflat la inceput de drum si contribuie mult la eforturile depuse in scop de SEO.

Optimizare pe expresii din proximitatea cuvintelor cheie de interes

Companiile mici care doresc sa beneficieze de rezultate SEO mai rapide pot urmari cresterea treptata pe cuvinte cheie mai puternice urmarind mai intai variatiile acestora sau expresii mai lungi in interiorul carora sa fie incluse cuvintele cheie de interes.

Asadar, poti stabili o strategie de crestere pe expresii combinate din cuvant cheie + locatie, cuvant cheie + aproape, cuvant cheie + culoare, cuvant cheie + numele companiei etc. urmand a targeta ulterior expresiile mai dificil de crescut ca pozitie in SERP-ul Google.

Categorii:
Afaceri
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *