mart. 22, 2018
3558 Views
1 0

Avantajele centralelor Liepsnele

Postat de

Centralele termice pe combustibil solid sunt cea mai eficientă opțiune când vine vorba de încălzirea imobilului. De ce tot mai mulți oameni aleg această firmă? Tocmai pentru că prezintă o grămadă de beneficii. Iată care sunt cele mai importante avantaje centrale Liepsnele.

Autonomie crescută

Printre cele mai importante beneficii ale utilizării unei centrale Liepsnele, dorim să amintim în primul rând autonomia crescută. Nimic nu e mai neplăcut decât să faci focul zilnic, iar dimineața căldura să nu mai circule prin calorifere și să te trezești înghețat, mai ales dacă e vorba de o zi friguroasă de iarnă.

Centralele Liepsnele sunt concepute ca să te scape de astfel de neplăceri. Așadar, cu o singură încărcătură completă de lemn sau de brichete de lemn, centrala poate arde până la 30 de ore fără a mai fi nevoit să faci focul în mod repetat.

În cazul în care alegi cărbunele, atunci autonomia crește și mai mult iar timpul de ardere este estimat până la 3 și chiar 5 zile. Dar ce determină autonomia aceasta atât de mare a centralei? Răspunsul este caracteristicile excepționale ale produselor, care prelungesc timpul de ardere al combustibilului. Acestea sunt distribuția de aer din partea superioara și arderea solida fracționata in cadrul principiului de tip lumânare. Astfel, sistemul realizat e Eco-compatibil.

Ce putere calorică are combustibilul utilizat?

Puterea calorică a lemnului depinde foarte mult de umiditatea acestuia. Astfel, pentru un lemn cu umiditate 15% se cunosc următoarele date :fag, stejar ~4.1 kWh/kg ~2100 kW/mc, arțar, mesteacăn ~4.2 kWh/kg ~1900 kW/mc, plop ~4.1 kWh/kg ~1200 kW/mc, pin ~4.4 kWh/kg ~1700 kW/mc și molid, brad ~4.5 kWh/kg ~1500 kW/mc.

Pentru ca lemnul să fie cât mai uscat posibil și astfel căldura degajată să fie de durată și puternică, acesta trebuie să fie depozitat corect. Prin utilizarea lemnului uscat aproximativ doi ani se poate obține randament maxim și durata de viață mărită pentru corpul cazanului.

Economie

Acesta este un alt avantaj important al centralelor Liepsnele. Dacă e să ne referim strict la prețul combustibilului, combustibilul solid în raport cu cantitatea de căldură produsă este mult mai ieftin ca celelalte tipuri de combustibil.

Totodată, dacă e să comparăm cu situația în care ar fi existat câte o sobă în fiecare cameră, atunci cantitatea de lemn arsă ar fi fost mult mai însemnată. Cu o singură încărcătură de lemn centrala are o autonomie mare și încălzește eficient întreaga casă.

Lemnul este mult mai ușor de procurat decât celelalte tipuri de combustibil. În cazul în care locuiți într-o zonă rurală, cu siguranță există un furnizor local care vă poate aduce combustibil la un preț destul de avantajos.

Rezistența termică

Acesta este un alt avantaj important al centralelor Liepsnele deoarece în momentul întreruperii energiei electrice, cazanul Liepsnele nu este afectat, chiar daca temperatura apei depășește 100 de grade Celsius. În cazul altor cazane, într-o astfel de situație, acestea sunt predispuse distrugerii și explodării, lucru ce poate provoca numeroase daune. Cazanul Liepsnele a fost testat și omologat de Autoritatea Germana TUV, rezistând fără probleme la aceste șocuri termice.

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *