sept. 16, 2019
1415 Views
0 0

Avantajele unui cuptor electric fata de unul pe gaz

Postat de

Avantajele unui cuptor electric fata de unul pe gaz

 

Cuptorul reprezinta probabil cel mai important aparat electrocasnic dintr-o bucatarie, indiferent ca este pe gaz sau electric. Foarta multa lume a trecut la cuptoare electrice din diferite motive pe care am sa le prezint in randurile urmatoare. Cuptoarele pe gaz raman in continuare alegerea preferata a persoanelor care nu doresc “sa-si prinda urechile” in tehnologiile noi si care gatesc mai mult, respectiv apreciaza mancarea rumenita intr-un mod mai natural, adica prin ardere. Si bineinteles, sunt mai economie.

 Totusi, avantajele unui cuptor electric sunt numeroase. In primul rand ganditi-va ca majoritatea sunt incorporabile si le puteti integra direct in mobilierul de bucatarie. Acest lucru va ofera posibilitatea sa economisiti un spatiu important si este clar mai practic. Pe langa acest lucru, cuptoarele electrica arata mult mai bine si ii ofera bucatariei dumenavoastra un aspect mai modern si de actualitate.

Pe langa aspect, tehnologiile moderne precum diferite moduri de gatit, posibilitatea pregatirii a doua feluri de mancare simultan sau autocuratarea (fie ea pirolitica sau catalitica) n-o sa le gasiti la un cuptor pe gaz. In general cuptoarele electrice se adreseaza famililor mai tinere care nu gatesc foarte des si sunt deprinse deja cu anumite functii/tehnologii.

Un alt avantaj important il reprezinta faptul ca mancarea se coace mai rapid si uniform in comparatie cu cele pe gaz. Pentru persoanele care nu dispun de foarte mult timp si le place sa experimenteze diferite retete, un cuptor eelctric este mult mai indicat. Sa nu mai vorbim despre tehnologiile de siguranta precum Child Lock care blocheaza accesul la cuptor copiilor. 

Este mai sigur si pentru simplul fapt ca nu foloseste gaz, o substanta inflamaibla periculoasa care daca exista scurgeri va poate pune viata in pericol. Trebuie totusi sa luati in considerare ca in cazul unei pene de curent, nu puteti folosi cuptorul electric si aveti nevoie de o instalatie “strasnica” intrucat are nevoie de mult curent cand functioneaza la capacitate maxima.

In concluzie, daca ma intrebati pe mine (o persoana tanara si pasionata de tehnologie) cu siguranta m-as orienta catre un cuptor electric in detrimentul unui cuptor pe gaz. Arata mai bine, dispune de mai multe functii/tehnologii, este mai sigur si se curata singur daca dispune de aceasta dotare. Bineinteles, prezinta si cateva dezavantaje pe care sunt convins ca multa lume nu le va ignora si vor dori in continuare sa foloseasca un aragaz/cuptor pe gaz.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *