dec. 29, 2020
829 Views
0 0

Avantajele vanzarii de laptop refurbished

Postat de

Produsele refurbished sunt produse returnate vanzatorului sau producatorului, din diverse motive; unele dintre ele pot fi returnate doar pentru ca se dovedesc a nu fi cadoul potrivit pentru persoana careia i-a fost destinat, fara a avea nici un cusur. Aceste produse sunt testate, se remediaza anumite defectiuni, daca exista, fiind aduse la functionalitatea produsului original; exista o diferenta intre laptop refurbished si laptop second hand. Produsele second hand nu beneficiaza de testare adecvata la producator sau la un furnizor profesional de servicii refurbished si, in consecinta, nu beneficiaza de garantia de performanta si functionalitate de care beneficiaza produsele refurbished. Laptop-ul second-hand poate avea chiar si ceva defecte, fata de un laptop refurbished, detalii pe laptopdell.ro.

Companiile sunt obligate, prin legislatie, sa preia produsele cu defecte, care sunt returnate. Unele companii, vad in acest fapt un mare inconvenient; pentru altele, este o oportunitate de a servi, mai bine, clientul. Produsele cu defecte presupun costuri suplimentare pentru verificare, reparare si revanzare, insa exista si numeroase aspecte pozitive ale comercializarii de laptop-uri refurbished.

Asigurarea loialitatii clientului.  Clientul revine la producator, cu produsul de returnat; acesta are, astfel, posibilitatea de a castiga increderea clientului si de a-i angaja, in viitor, deciziile de cumparare in privinta acelei categorii de produse, de a-i castiga bunavointa. O strategie de management proactiva, pentru produsele returnate, poate face acest lucru, foarte important in orice politica de vanzari.

Feed-back din partea clientului. Intelegerea corecta a problemelor clientilor, referitoare la produsele returnate, poate furniza informatii extrem de pretioase producatorului, pentru a fi folosite in imbunatatirea produselor care urmeaza a fi scoase pe piata. Contabilizarea celor mai comune defecte si rezolvarea acestor probleme, poate atrage, de asemenea, clienti vechi, dar si noi.

Protejarea mediului. Oricare produse, inclusiv electronicele, au o durata de viata de cativa ani; dupa aceasta perioada, produsele se colecteaza in anumite zone, insa acestea se aglomereaza pe zi ce trece, de multe ori ajungandu-se la situatii critice. Este incurajata politica de protejarea a mediului prin achizitia de produse reciclate, care ar incarca, si mai mult, zonele de depozitare al produselor cu durata de viata expirata. Fiind vorba despre produse care pot fi aduse la functionalitatile originale, ar fi o risipa majora, care poate fi, astfel, evitata, oferind avantajul net al unui cost redus, pentru functionalitate similara cu cea initiala.

Adresabilitate catre un nou segment de clienti. Exista, fara indoiala, clienti care ar opta pentru produsele unui anumit manufacturier, dar care nu si le pot permite. Oferta de produse refurbished li se adreseaza exact acestor clienti, fiind o modalitate de a creste piata pentru produsul respectiv.

Cresterea rentabilitatii. Produsele cu defecte fac parte, in mod natural, din activiatea oricarui producator, intr-un anumit procent, desigur. Produsele pot capata defecte fie in procesul de productie, fie la controlul calitatii, fie in timpul manipularii stocurilor, etc. Printr-un proces efectiv de refurbished se pot scadea pierderile cauzate de produsele deteriorate in timpul activitatii de zi cu zi.

Pentru optimizare seo intrati pe site-ul seocom.ro.

Categorii:
Afaceri · Internet · IT&C · Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *