oct. 11, 2020
1197 Views
0 0

Bea vin rosu si bucura-te de beneficiile acestuia!

Postat de

Vinul este un leac pentru multe afectiuni. Vinul rosu ajuta la prevenirea afectiunilor inimii, a oaselor si a altor organe interne. Este o bautura miraculoasa, insa nu trebuie comercializat ca medicament, ci ca bautura alcoolica eleganta cu traditie. Crama Girboiu cunoaste aceste lucruri foarte bine, inca de la infiintarea lor, scopul a fost de a crea vin deosebit cu radacini romanesti! Vasta lor categorie de vinuri cuprinde 6 subcategorii care se impart:

-Bacanta;

-Cuartz;

-Epicentrum;

-Livia;

-Tectonic;

-Varancha.

Nu are rost sa folosim cel mai bun sau cel mai prost, pentru ca astfel de insusiri nu exista la crama Girboiu. Tot vinul produs la aceasta crama este o calitate impecabila, iar unele game au prorpietati mai adecvate pentru invechire pe cand altele sunt ideala pentru a fi consumate imediat ce au fost imbuteliate. Fie ca alegem sa cumparam vin rosu Livia sau Tectonic ne putem bucura intotdeauna de aceelasi lucru: calitate!

Crama Girboiu pune accept pe calitate de fiecare data, iar vinurilor sunt apreciate atat de cunoscatori cu experienta, cat si de consumatori de ocazie care raman surprinsi inca de la prima experienta!

Ce trebuie sa stim despre consumul de vin ?

Un vin isi arata adevaratul caracter, structura, notele subtile si particularitatile legate de arome doar la temperatura corecta. In schimb, daca alegi sa bei un vin prea rece sau prea cald, toate acele proprietati particulare sunt anihilate si ai putea crede ca respectivul vin nu are nimic special.

Temperatura este extrem de importanta pentru a simti toate subtilitatile ce se ascund intr-un pahar cu vin. Nu este suficient sa stii cum se bea vinul rosu sau cel alb, trebuie sa tii cont si de alte criterii pentru a te bucura de el la adevarata lui valoare.

Vinul rosu nu trebuie racit pentru a-si descoperi aromele. Vinurile rosii si usoare se degusta la o temperatura situata intre 13 si 15 grade Celsius, in timp ce vinurile rosii, tari si corpolente se servesc la temperatura camerei: 17-18 grade Celsius.

Vinul nu trebuie racit sau incalzit brusc, schimbarea temperaturii trebuie sa aiba loc treptat, pentru a-si pastra aromele. Pune-l la frigider si asteapta sa ajunga la temperatura optima. Atentie mai ales la racirea la congelator, deoarece, daca apuca sa inghete, vinul isi pierde toate aromele. Cuburile de gheata sunt o solutie viabila pentru a raci vinul insa, ele nu trebuie tinute pana la topire in pahar pentru ca dilueaza vinul si ii rapesc din aroma. Pune 2 cuburi de gheata in pahar, roteste vinul in el, apoi scoate cuburile.

In cazul vinurilor care se servesc la temperaturi mai ridicate, regula este aceeasi. Nu aseza sticla de vin langa o sursa de caldura, ci lasa vinul sa ajunga treptat la temperatura camerei. In general insa, vinurile care se servesc la 18-20 de grade Celsius pot fi degustate imediat dupa ce le-ai luat de pe raftul magazinului.

Calitatile vinului sunt potentate de forma paharului in care este baut. Oenologii sustin ca paharul controleaza experienta degustatului. Motivul il reprezinta modul in care are loc degajarea aromelor si maniera in care acestea sunt decodate la nivel olfactiv.

Vinurile rosii sunt cel mai bine puse in valoare in pahare de dimensiuni mari, mai rotunde si cu o deschidere mai larga, care sa permita vinului sa intre in contact cu aerul, iar bautorul sa identifice aromele.

Acestea ofera:

-posibilitatea de a simti si identifica aromele;

-au o suprafata mai mare, ce permite vinului sa intre in contact cu aerul, alcoolului sa se evapore si aromelor sa fie evidentiate;

-influenteaza gustul, care devine mai usor.

Degustarea vinului este un ritual in sine, care ne implica atat cu simturile, cat si cu mintea. Iata care sunt pasii de urmat. In primul rand, pune in pahar o cantitate cuprinsa intre 150 si 180 de ml. Vizual, aceasta cantitate echivaleaza cu umplerea paharului aproape de jumatate.

Observa culoarea, opacitatea si vascozitatea. 5 secunde sunt suficiente pentru a te edifica asupra acestor aspecte, care iti dau anumite indicii despre vin, precum soiul de struguri folosit, tehnologia de vinificare, perioada de invechire in sticla.

Miroase pentru a identifica aromele. Incearca sa pleci de la simplu la complex. In prima instanta identifica o categorie de arome. De exemplu, fructele. Apoi mergi mai departe si observa daca simti note de fructe de padure, de citrice sau fructe tropicale.

Buchetul unui vin include:

-arome primare de fructe, ierburi sau flori;

-arome secundare care se formeaza in timpul procesului de ambalare, cele mai comune fiind cele derivate din drojdii (branza, nuci);

-arome terte, dezvoltate pe parcursul procesul de invechire. Acestea sunt de obicei cele mai savuroase: nuci prajite, condimente, tutun, vanilie, cedru etc.

Daca organizezi o masa cu ocazia unui eveniment important, ce include servirea mai multor tipuri de preparate si vinul trebuie ales in acord cu acestea. Primul pe lista este vinul spumant (sampanie, prosecco), care se ofera invitatilor la sosire, inainte ca acestia sa se aseze la masa. De obicei, regula de urmat este ca trecerea sa se faca gradual, de la vinuri albe, usoare, la cele albe mai bogate, apoi rose, la rosii usoare si la final, rosii corpolente. Nu toate aceste etape sunt obligatorii. Adapteaza succesiunea prezentata mai sus la preparatele care compun masa.

Modul in care bem vinul este o cale de a intra in contact cu simturile noastre. Aprecierea unui vin implica mai multe etape, care tin atat de cunoastere, cat si de activarea simturilor. Crama Girboiu iti ofera cele mai apreciate soiuri de vinuri la preturi avantajoase, fara sa faca rabat de la calitate!

Categorii:
Afaceri
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *