ian. 16, 2020
1398 Views
0 0

Beneficiile jocurilor electronice pentru copii

Postat de

Copiii adora jocurile electronice in timp ce parintii se intreaba daca este recomandat sa le permita sa le joace, nestiind exact ce efecte au asupra lor. Pentru linistirea lor si bucuria copiilor, prezentam cateva dintre avantajele pentru care parintii ar trebui sa permita copiilor sa joace jocuri tichete, sau jocuri electronice.

Jocurile electronice – un fenomen cultural

Jocurile electronice sunt una dintre activitatile preferate de petrecere a timpului liber, nu numai in cazul copiilor, ci si in cazul adultilor. Astfel, se poate spune ca ele au devenit un fenomen cultural important. Oamenii au depasit momentul in care isi puneau probleme serioase legate de beneficiile lor si le-au acceptat ca instrumente de educare si de dezvoltarea a abilitatilor de tot felul.

Jocurile electronice dezvolta competentele motorii

Cercetarile au dovedit ca jocurile electronice copii joaca un rol important in dezvoltarea abilitatilor motorii. Studiile au reliefat faptul ca cele mai eficiente jocuri sunt cele care folosesc un joystick sau un stylus. Unele dintre abilitatile motorii dezvoltare sunt abilitati de coordonare mana-ochi, extrem de importante.

Jocurile electronice exerseaza gandirea analitica

Exista cateva jocuri electronice care solicita copiilor sa gandeasca analitic pentru a rezolva o serie de puzzle-uri. Pentru rezultate ideale, ar trebui cautate cale din categoria jocurilor educative. Daca nu gasesti jocuri educative, le poti alege pe cele care solicita copilului sa ia decizii. De exemplu, un joc de pescuit care cere copilului sa decida care este cea mai buna momeala.

Jocurile electronice elibereaza copiii de stres

Exact ca si adultii, copiii sufera si ei de stres. Studiile au dovedit ca jocurile electronice sunt utile pentru a ajuta copiii sa elibereze o parte din stres si sa isi redobandeasca tonusul pentru a o lua de la capat a doua zi. Pentru a ajuta copiii sa scape de stres intr-un mod mai rapid si mai eficient, jucati jocurile electronice impreuna cu ei.

Jocurile electronice ajuta la deprinderea abilitatilor

Studiile recente arata ca jocurile electronice pot contribui la intelegerea faptelor si a evenimentelor si dezvoltarea unor abilitati utile in viata. Rapoartele redactate in legatura cu utilizarea jocurilor electronice au evidentiat faptul ca ele dezvolta gandirea strategica, creativitatea, cooperarea si gandirea inovatoare. In concluzie, jocurile electronice au o contributie semnificativa in procesul de educare si dezvoltare a unui copil.

Contolul parental in cazul jocurilor electronice

In timp ce jocurile electronice au toate beneficiile de mai sus, ele pot avea si aspecte mai putin placute. Unul dintre acestea este violenta care poate influenta comportamentul copilului. Din fericire acest lucru se poate evita usor prin a tria cu strictete jocurile electronice pe care le joaca cel mic, adica prin a le supune unui control parental. Parintii ar trebui sa elimine jocurile care implica violenta sau uciderea unui adversar pentru a progresa la nivelul urmator.

Totodata, ar trebui limitat timpul petrecut de copiii jucand jocuri electronice. Ele pot fi foarte captivante si necesita un calendar strict de activitati in care sa se alterneze cu iesiri in aer liber si participarea la diverse activitati cu familia.

 

Categorii:
Afaceri
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *