Copiii sunt intotdeauna foarte curiosi sa exploreze si sa invete lucruri noi. Sunt interesati in mod constant de lumea din jurul lor, iar simtul activ al explorarii face parte din dezvoltarea lor. Parintii isi pot ajuta copiii sa creasca si sa inteleaga imprejurimile cumparandu-le jucarii educative. Concepute special pentru a sustine dezvoltarea copiilor si cresterea IQ-ului lor, jucariile educative satisfac curiozitatea micutilor, ajutandu-i sa invete despre lumea din jurul lor. In plus, sunt o sursa minunata de distractie!
Diferitele modele de jucarii educative incurajeaza, de asemenea, creativitatea la copii. Cu toate acestea, parintii trebuie sa aleaga jucarii adecvate pentru copiii lor, in functie de varsta. Pentru copiii mai mici, jucariile colorate sunt mai potrivite, in timp ce jucariile complexe, cum ar fi puzzle-urile din lemn, pot capta atentia copiilor mai mari.
Jucariile educative au nenumarate beneficii, iar principalul este stimularea dezvoltarii copiilor. In randurile de mai jos vom enumera cateva dintre avantajele pe care le au jucariile educative in dezvoltarea prichindeilor.
Ajuta la imbunatatirea coeficientului de inteligenta. Jucariile educative sunt concepute in asa fel incat sa sporeasca alfabetizarea copiilor, abilitatile lor motorii si abilitatile de identificare. Deoarece acestea sunt destinate a fi distractive si placute, copiii pot avea suficient timp pentru invatarea detaliata si dezvoltarea abilitatilor practice.
Stimuleaza dezvoltarea simturilor. Diferite tipuri de jucarii educative sunt legate de dezvoltarea simturilor micutilor, precum simtul tactil, vederea si auzul. De exemplu, jucariile stralucitoare cu diferite culori sporesc simtul vederii. Pe de alta parte, simtul auzului poate fi imbunatatit prin jucarii care produc fel si fel de sunete. Pe masura ce micutii cresc folosind astfel de jucarii, ei vor invata sa asocieze acele sunete, materiale si culori.
Ajuta la dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor. Una dintre principalele calitati ale jucariilor educative este capacitatea lor de a testa mintea copiilor. Puzzle-urile, de pilda, ii incurajeaza pe copii sa gandeasca in timp ce urmeaza o secventa pas cu pas pentru rezolvarea unei anumite probleme. Si cat este puzzle-ul mai complicat, cu atat nevoia de energie, atentie si gandire este mai mare.
Sporesc creativitatea. Copiii se nasc cu un sentiment incredibil de curiozitate. In eforturile lor de a intelege mediul din jurul lor, micutii sunt curiosi sa exploreze obiectele ce ii inconjoara. Folosirea jucariilor educative reprezinta o experienta sigura de joc imaginativ, proiectare creativa, experimentare si explorare.
Imbunatatesc capacitatea de concentrare. Copiii au o durata mica de concentrare. Ei isi pierd usor atentia si interesul vizavi de diverse lucruri. Acest lucru iese in evidenta si in primii ani de scoala. Folosind, insa, inca din cele mai fragede varste jucarii educative, copiii vor reusi sa invete mai usor, sa se concentreze mai repede si sa aiba un interes crescut pentru studiu. Cu astfel de jucarii, micutii pot dobandi noi abilitati in timp ce se bucura de jocul lor.