mai 5, 2020
1272 Views
1 0

Beneficiile mugurilor de plop pentru sanatate

Postat de

Fares a inclus in retetele sale numeroase produse printre care si mugurii de plop, care ofera numeroase beneficii pentru sanatate. De la plop se utilizeaza in scopuri medicinale doar mugurii, acestia fiind culesi in lunile aprilie martie, atunci cand incep sa ceasca si inainte ca frunzele sa apara. Plopul este cunoscut de toata lumea drept un copac inat si imunator, cu o corona alarga si foarte rara si cu ramurile rasfirate, acoperit de o scoarta cenunsie specifica, in functie de care este identificat.

Plopul creste atat la campie cat si in zona de foioase, in poieni, in depresiuni si chiar in delta si in luncile raurilor. Plopul poate fi intalnit si ca element decorativ in parcuri, pe sosele sau pe caile ferate si are o durata extrem de lunga de viata.

Mugurii plopului cresc pe ramuri sub forma de cornite galbui sau brune. Au forma ovala si sunt ascutiti la varf, sunt foarte luciosi si plini de rasina, vascosi si foarte lipiciosi. Mirosul acestor muguri este foarte placut, iar gustul lor este aromat, usor aarui. Mugurii sunt uscati de producatorii de ceaiuri in straturi foarte subtiri, astfel incat ei sa nu se lipeasca unii de ceilalti. Cele mai mari avantaje ale mugurilor de plop, intalnite in timp sunt cele oferite intregului organism pe mai multe planuri.

Mugurii de plop au proprietati antimicotice, antiseptice si astringente, cicatrizante si regenerante, tonice, duretice si diaforetice. Atunci cand sunt utilizat in baie au un efect aromatizant.

Acest muguri au mai multe moduri de utilizate. Pot fi inclusi in tincturi, infuzii, pulberi sau creme. Tincturile sunt preparate din muguri care au fost macerati si zdrobiti. Tincturile sunt recomandate pentru a combate astuml si pentru mai multe afectiuni de la nivelul aparatului respirator, cum sunt bronsitele, tusea, traheita si durerile in gat, guturaiul, gripa sau chiar afectiunile mai periculoase cum sunt hemoragiile pulmonare sau tuberculoza.

Infuziile din mugur de plop se prepara exact ca ceaiul normal din mugurii de plop uscati. Ceaiul trebuie strecurat si poate fi consumat pana la maximum 3 cani pe zi. Pentru persoanele care sufera de astm, infuziile de muguri de plop au efecte expectorante si diuretice, ajutand foarte mult in ameliorarea starilor spefice astmului.

Pulberea trebuie sa fie obtinuta din muguri dati prin rasnita. Se recomanda in acest sens administrarea a o lingura de maxim 4 ori pe zi. Aceasta pulbere trebuie tinuta sub limba zece minute si ulterior poate fi inghitita. Pulberea miroase la fel ca si propolisul si este acceptata e organism. Este recomandata acelor persoane care nu pot consuma tincturi din cauza alcoolului existent in compozitia lor.

Unguentul obtinut din muguri de plop este utilizat pe perioade indelungate, fiind recomandata aplicarea de doua ori pe zi. Acest unguent se utilizeaza pentru a trata afectiunile dermatologice, ulceratiile, bubele dulci sau fisurile anale si inflamatiile generate de guta sau reumatism. Tot din mugurii de plop, albinele extrag materie prima pentru producerea propolisului, folosit pe post de chit pentru acoperirea fisurilor prezente pe peretii stupului, dar si pentru efectul sau antiseptic.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *