nov. 27, 2019
1565 Views
0 0

Butelii cu heliu de la Balloons Shop

Postat de

Probabil ati fost la petreceri unde o mare parte din decoratiuni erau facute cu baloane cu heliu plutitoare. Acestea incanta, fara nicio indoiala, privirea. Desigur, multi isi pun intrebarea cum se realizeaza umplerea cu heliu a acestor baloane. In primul rand, trebuie sa stiti ca exista butelii cu heliu speciale pe care le puteti achizitiona de la magazine de specialitate. Unul din aceste magazine este Balloons Shop. Magazinul pune la dispozitia clientilor nu numai astfel de butelii cu heliu de unica folosinta, ci si baloane din latex sau folie, de diferite marimi. Pe site, exista chiar pachete speciale care contin baloane aniversare sau de logodna, cu o butelie inclusa. Desi pe site-ul magazinului Balloons Shop sunt date toate detaliile produselor, ar trebui sa stiti si dvs. cateva lucruri despre heliu.

In primul rand, ce este heliul?

Heliul este un gaz inert, ceea ce inseamna ca nu reactioneaza cu alte substante. Are cel mai mic punct de fierbere al oricarui element, la -269C, si o densitate scazuta, motiv pentru care este folosit pentru a face ca elementele sa pluteasca. Se formeaza atunci cand rocile radioactive din scoarta terestra se descompun, adunandu-se in buzunarele de gaz natural de sub suprafata Pamantului. Atunci cand acest gaz natural este extras din subteran, heliul este colectat ca un produs secundar. „He” este simbolul chimic pentru heliu din tabelul periodic.

In 2018 au fost sarbatoriti 150 de ani de la descoperirea heliului, cand a fost observat pentru prima data in spectrul solar de catre astrofizicianul Pierre Jules Cesar Janssen.

Pentru ce se foloseste heliul?

In timp ce poate fi folosit pentru a face ca baloanele de petrecere sa pluteasca in aer, heliul are o serie de functii importante, inclusiv:

Racire: Una dintre principalele sale utilizari este racirea magnetilor speciali folositi in scanerele RMN, care ofera medicilor imagini detaliate despre ceea ce se intampla in interiorul corpurilor pacientilor.

Zbor: Heliul este folosit pentru a face navele aeriene si baloanele meteorologice sa pluteasca.

Spatiu: este utilizat pentru curatarea motoarelor de racheta si presurizarea rezervoarelor de combustibil si in telescoape.

Scufundare: este combinat cu oxigenul pentru a crea atmosfere fara azot pentru scafandrii si pentru cei care lucreaza in conditii sub presiune.

Electronica: Heliul este utilizat in productia de cipuri de computer, fibre optice si afisaje cu cristale lichide, precum ecrane TV.

In ceea ce priveste, in general, buteliile cu heliu, acestea au dimensiuni diferite, de la rezervoarele de unica utilizare, mai mici pentru locuinte si petreceri (precum cele de la Baloons Shop), pana la rezervoarele de tip comercial care se gasesc de obicei in magazinele specializate. Dupa ce va familiarizati cu diversele dimensiuni ale buteliilor de heliu, trebuie sa decideti cate si ce dimensiuni de baloane veti umfla.

Baloanele de dimensiuni diferite necesita cantitati diferite de heliu, astfel incat numarul de baloane pe care le puteti umple nu depinde doar de dimensiunea buteliilor de heliu, ci si de dimensiunea baloanelor. Intrebati reprezentantul magazinului de cate butelii aveti nevoie pentru a nu va afla in situatia de a comanda un numar de baloane inegal cu cantitatea de heliu pe care o aveti in rezervor. Uneori este posibil ca un singur rezervor sa fie suficient, alteori trebuie sa comparati doua sau chiar trei, in functie de ceea ce doriti sa realizat. Specialistii de la Balloons Shop stiu cel mai bine ce sa va recomande.

 

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *