iul. 9, 2020
1389 Views
0 0

Care sunt activitatile pe care le poti practica daca esti sofer?

Postat de

In principiu, daca alegi sa fii sofer lucrurile sunt destul de simple: tot ceea ce vei face este sa stai in spatele volanului si sa te asiguri ca transporti marfa sau oamenii care isi pun increderea in tine in siguranta.

Meseria de sofer este una foarte generala, insa. Nu toti soferii sunt la fel si o scoala de soferi sector 5 nu iti asigura posibilitatea de a conduce orice tip de vehicul. De cele mai multe ori, un sofer face si altceva, nu doar sta in spatele volanului. Unii soferi comunica cu persoanele pe care le transporta, altii incarca si descarca marfa, in timp ce altii fac cumparaturi.

Care sunt principalele meserii de sofer pe care le poti practica si ce implica?

  1. Sofer de TIR. Este meseria la care se gandeste foarte multa lume atunci cand vine vorba despre activitatea de sofer. Multi pasionati de condus isi doresc sa fie soferi de TIR, dintr-un motiv cat se poate de simplu: este o meserie banoasa, care asigura o multime de avantaje. Un sofer de TIR are, insa, responsabilitati foarte mari, trebuie sa aiba conditie fizica, sa stie cum sa incarce marfa in asa fel incat sa fie mai usor de transportat si sa aiba cunostinte mecanice.
  2. Sofer de autobuz. Daca iti place sa conduci pe masini mari, insa nu vrei sa fii sofer de tir, poti fi sofer de autobuz. Este o meserie palpitanta, care te pune mereu in contact cu oamenii. La fel ca si in cazul tirului insa, ai nevoie de cunostinte tehnice. Pe langa asta, trebuie sa ai abilitati foarte bune de comunicare.
  3. Sofer de taxi. Este o meserie destul de usoara, pe care o faci aproape de casa. Pentru a o practica trebuie sa iti cunosti foarte bine orasul si sa ai abilitati foarte bune de comunicare.
  4. Sofer de utilaje agricole sau utilaje grele. Este o alta meserie de sofer foarte bine platita, pe care multi o neglijeaza. Poti fi sofer pe tractor, macara sau buldoescavator si poti castiga destul de multi bani. Trebuie, insa, sa fii foarte stapan pe propriile emotii si sa iti asumi o responsabilitate mare.
  5. Curier. Nu in ultimul rand, daca vrei sa fii sofer o poti face pe o masina de curierat. Este un volum mare de munca si necesita conditie fizica, pentru a putea muta marfurile. Este, insa, o meserie destul de simpla si interesanta.

Meseria de sofer este din ce in ce mai cautata, motiv pentru care indiferent ce iti doresti sa faci, ai toate sansele sa gasesti un job potrivit. Trebuie doar sa te informezi si sa cauti.

 

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *