mai 18, 2020
904 Views
0 0

Care sunt utilajele agricole de care ai nevoie pentru a face agricultura?

Postat de

Agricultura este o indeletnicire cu care societatea noastra isi ocupa timpul de mii de ani. Desi principiul agricol este acelasi acum, precum era si acum 2-3000 de ani, diferentele intre modul in care facem astazi agricultura si cel in care faceam in trecut sunt uriase. In trecut oamenii se foloseau de sapa, tarnacop si tractiune animala pentru a-si pregati terenul agricol, in timp ce astazi exista o multime de utilaje agricole care pot duce la economii substantiale de timp si de bani.

Daca vrei sa faci agricultura, ai garantia faptului ca intotdeauna vei avea o piata de desfacere. Toata lumea mananca si oricand se vor cumpara alimentele. Partea dificila insa, este sa iti dotezi business-ul cu utilajele de care are nevoie. In general, utilajele sunt scumpe iar micile detalii conteaza foarte mult. Spre exemplu, este bine sa te mizezi pe optiuni cu piese utilaje agricole rezistente si ieftine, in detrimentul unor utilaje ieftine, cu piese scumpe si este bine sa alegi cu atentie produsele pe care le vei folosi.

Care sunt cele mai utile utilaje agricole?

  1. Tractorul. Este, de departe, cel mai utilizat utilaj agricol. Initial, acesta nu a facut altceva decat sa inlocuiasca animalele de lucru, insa incet, incet, a inceput sa faca o multime de alte lucruri pe camp. Un tractor modern poate creste extrem de mult productivitatea si este esential in orice ferma.
  2. Combina. Este unul dintre utilajele care au schimbat soarta omenirii. Pentru a putea sustine toata populatia Americii, in 1800 aproape 50% dintre oameni lucrau in agricultura. Astazi, doar 2% lucreaza in agricultura, iar abundenta de alimente este mai mare ca niciodata. Combina este una dintre responsabilele acestei evolutii.
  3. Plugul. Este un alt utilaj modern extrem de util pentru pregatirea terenului agricol. Acesta poate fi folosit manual sau cu tractiune animala, insa cel mai eficient este atunci cand este tras de un tractor.
  4. Semanatoarea. Este cea care poate introduce rapid seminte in sol, la o anumita adancime. Astfel, graul, orzul sau fasolea si porumbul vor creste uniform si vor putea fi culese foarte repede in momentul recoltarii;
  5. Masini pentru stropit. Unul dintre secretele agriculturii moderne este erbicidul, insecticidul si ingrasamantul. Acestea tin departe daunatorii si fac plantele sa creasca mult si repede. Masinile destinate acestui scop sunt, asadar, extrem de importante.

Cu aceste 5 utilaje, orice gospodarie se poate transforma intr-o adevarata ferma si poate deveni extrem de productiva. Din acest motiv, merita sa fie luate in considerare.

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *