mart. 23, 2021
1234 Views
0 0

Ce ne oferă cafeaua și care sunt beneficiile ei

Postat de

Cafeaua este o băutură esențială datorită conținutului său de cofeină. Cafeaua este consumată pe scară largă, în special în lumea occidentală. Cafeaua are avantajele și dezavantajele sale.

 

Cafeaua este o infuzie obținută din semințele prăjite și măcinate ale plantei de cafea  originară din țările tropicale. Este una dintre băuturile stimulante preferate din Europa și Statele Unite. Este un lucru obișnuit să bem cafea la începutul zilei, la micul dejun, când facem o pauză în activitatea noastră zilnică sau la sfârșitul mesei.

Deși sunt cunoscute mai mult de o sută de specii, ele sunt practic două soiuri, cele mai consumate și apreciate. Cafeaua Arabica, originară din Brazilia, Columbia și Kenya, este cea mai apreciată și apreciată pentru aroma delicată, aciditatea scăzută și conținutul redus de cofeină. Cafeaua Robusta, produsă în Angola, Uganda și Coasta de Fildeș, are o aromă mai puternică și astringentă și un conținut mai ridicat de cofeină. Se consideră că o ceașcă de Arabica furnizează între 50 și 100 mg de cofeină, în timp ce o ceașcă de Robusta conține  între 120 și 250 mg din această substanță. Expresor cafea veti gasi pe emag!

 

Ce ne oferă o ceașcă de cafea?

 

Cu cafeaua ne bucurăm de o băutură plăcută datorită gustului și aromei sale caracteristice care, în același timp, ne stimulează. Cu toate acestea, valoarea sa nutritivă este practic nulă. Deoarece este o infuzie, ne oferă în principal apă, puține proteine, grăsimi și carbohidrați în cantități nesemnificative, niște niacină, magneziu și este relativ bogată în potasiu.

 

Componenta sa principală este cofeina, care își exercită acțiunea stimulatoare asupra sistemului nervos, stomacului, inimii și rinichilor. Cantitatea de cofeină depinde de varietatea cafelei, precum și de sistemul de preparare și preparare utilizat. Conținutul de cofeină al unei cafele poate varia între 2,8 și 4,6%, în timp ce cafeaua decofeinizată conține doar aproximativ 0,1%.

Care sunt efectele cafelei asupra corpului?

Efectele cafelei asupra organismului se datorează prezenței cofeinei care acționează rapid și a cărei acțiune poate dura între 3 și 6 ore, în funcție de fiecare persoană, vârstă și gradul de obișnuință. În general, efectele sale sunt:

 

– Stimulează activitatea creierului, alungă somnul și reduce oboseala.

– Tonifică inima.

– Crește ușor tensiunea arterială.

– Crește rezistența la sporturile de durată medie și intensitate moderată.

– Favorizează consumul de grăsimi prin reducerea consumului de depozite de glicogen muscular.

– Crește producția de sucuri gastrice în stomac.

– Inhibă secreția biliară și îmbunătățește mobilitatea intestinală.

cafea la expressor - emag

cafea la expressor

S-a vorbit despre posibilitatea ca cafeaua să crească nivelul colesterolului , dar nu există dovezi științifice care să demonstreze această ipoteză și în orice caz ar depinde de doza consumată. Nici posibilele sale efecte adverse nu au fost dovedite științific ca un factor de risc pentru osteoporoză, cancer de sân sau vezică urinară sau boli de inimă.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *