apr. 14, 2020
1160 Views
0 0

Ce Pierzi daca Alegi un Calculator Second Hand

Postat de

Un calculator achizitionat la mana a doua vine cu o multime de riscuri, chiar daca pretul este de multe ori unul pe placul vostru. Atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui PC considerat a fi second hand, este important sa stiti si cateva aspecte negative in ceea ce priveste acest lucru. Aceste aspecte negative fac referire la componentele, dar si piesele sale. Optand pentru un calculator second hand, cel mai sigur va vei lua adio de la garantie, lucru care nu este tocmai cel mai de dorit pentru ca sunt sanse mari ca sa doriti sa folositi acest calculator second hand pe o perioada cat mai lunga de timp, iar daca se strica vreo componenta, atunci cel mai sigur va trebui sa continuati sa bagati bani in el.

Garantia produsului este legata de cele mai multe ori de proprietarul initial, aceasta garantie fiind folosita prin dovada achizitiei. Este important asadar ca in situatia in care va decideti totusi sa achizitionati un calculator second hand sa verificati cu atentie starea generala a lucrului pe care il folositi. Cumpararea second hand vine totusi cu anumite limitari in ceea ce priveste garantia, de aceea trebuie sa va pregatiti si din acest punct de vedere si anume a faptului ca un calculator second hand vine fara nici un fel de garantie.

Devine foarte dificil sa examinati partile interioare ale unui calculator second hand, de aceea achizitionarea unui calculator second hand nu este o idee atat de buna. Devine dificil sa examinati si partea CPU a unui calculator in situatia in care nu aveti cunostinte tehnice avansate in ceea ce priveste functionarea acesteia. Alegerea de calculatoare reconditionate va ofera totusi si aceasta plasa de siguranta si anume ca ele, desi au un pret mai mic fata de produsele noi, vin de obicei si cu garantii, de aceea ele vor fi o optiune mai sigura din acest punct de vedere.

Starea unui calculator second hand este dificil de examinat, lucru care poate duce la probleme pe termen lung. Cu toate ca pretul unui calculator second hand ar putea fi motivul principal pentru achizitionarea acestuia, se poate intampla totusi ca piesele din interiorul sau sa aiba diverse probleme. Exista chiar anumite componente care ar trebui sa fie achizitionate mereu ca noi. Printre aceste componente se numara placa de baza, sursa de alimentare, dar si hard-diskurile. Aceste parti sunt extrem de importante pentru o buna functionare a PC-ului vostru, de aceea un calculator second hand nu va fi neaparat o idee atat de buna.

Nu merita riscul sa va orientati catre un PC second hand pe care il veti folosi zilnic pentru ca unitatile de hard disk ajung sa sufere de uzura mecanica in timp, asa ca pentru a obtine maximul dintr-o astfel de unitate, ar trebui sa aveti la dispozitie una noua. Daca totusi va doriti sa achizitionati un produs second hand, atunci nu uitati sa faceti o cercetare a vanzatorului pentru a lua o decizie mai buna. Cu toate acestea insa, ar fi mai indicat sa evitati produsele second.

Categorii:
Comunicate · Internet · IT&C · Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *