nov. 17, 2021
2200 Views
0 0

Ce servicii iti pune la dispozitie un OIREP?

Postat de

Conduci o companie a carei activitate este bazata pe importuri sau pe productie, iar astfel introduci pe piata o cantitate insemnata de produse? Atunci trebuie sa stii ca potrivit legislatiei in vigoare, ai obligatia de a gestionate o cantitate de deseuri similara cu cea produsa.

Este vorba despre o masura pe care autoritatile au impus-o din dorinta de monitoriza cat mai atent situatia din Romania, dar si pentru a proteja mediul inconjurator, astfel incat sa traim cu totii mult mai sanatos! Indicat este sa apelezi la un OIREP in aceasta privinta: organizatia specializata in domeniu se va ocupa atat de gestionarea deseurilor, cat si de intocmirea rapoartelor de mediu!

OIREP – definitie

OIREP-urile, adica Organizatiile ce implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorilor, au aparut in Romania in urma Ordonantei de Urgenta nr 74/2018. In contextul in care tara noastra este amenintata de UE ca nu va mai primi fonduri europene pe partea de reciclare, intrucat targetul de gestionare a deseurilor nu a fost atins in ultimii ani, autoritatile au decis ca este momentul sa intervina. In cadrul OIREP-urilor isi desfasoara activitatea specialisti bine pregatiti, care cunosc legislatia in vigoare si care iti pot veni in ajutor, indiferent de cantitatea de deseuri introdusa pe piata an de an.

Managerierea deseurilor – cum are loc?

Unul dintre cele mai importante servicii, pe care ti le pune la dispozitie un OIREP este cel de administrare a deseurilor. Mai exact, specialistii din cadrul organizatiei cu care colaborezi se ocupa de gasirea celor mai eficienti colectori de pe piata. Ulterior, deseurile ajung la firmele de reciclare, fiind transformate in obiecte care pot fi din nou utilizate. Revalorificarea deseurilor este esentiala: acest proces ajuta la conservarea pe termen lung a resurselor naturale, care sunt limitate.

Intocmirea rapoartelor de mediu

Pentru a tine evidenta tuturor deseurilor din Romania, Autoritatea Nationala de Mediu solicita tuturor companiilor private, dar si institutiilor publice sa intocmeasca an de an raporte clare cu deseurile introduse pe piata, indiferent daca este vorba despre sticla, hartie sau cartoane. Astfel, ANM poate sa identifice mai usor operatorii care produc cele mai multe deseuri, putand astfel sa ii monitorizeze mai indeaproape. In acelasi timp, rapoartele sunt trimise si catre Uniunea Europeana pentru intocmirea unor analize atente la nivel international.

Incheie un contract cu OIREP-ul ales

Dupa ce studiezi care sunt OIREP-urile de pe piata si hotarasti sa te opresti la unul anume, este indicat sa inchei cu acesta un contract in baza caruia sa aveti un parteneriat de afaceri profitabil. Documentul trebuie sa includa urmatoarele: serviciile care iti vo fi puse la dispozitie, perioada contractuala, tarifele, precum si datele de contact ale partenerului tau, dar si datele de contact ale firmei pe care o reprezinti.

Verifica activitatea OIREP-ului din cand in cand

In ciuda faptului ca prin contractul incheiat cu OIREP-ul iti degrevezi responsabilitatea privitoare la managerierea deseurilor, este important sa verifici constant activitatea partenerului tau. De ce? In cazul unui control si a depistarii de nereguli, firma pe care o reprezinti este cea care va fi trasa la raspundere.

Ecologic3rambalaje.roa colaborat in ultimii ani cu peste 3.000 de parteneri, oferindu-le acestora rezultate excelente. Utilizeaza datele de contact de mai jos pentru a lua legatura cu reprezentantii organizatiei si stabiliti o intalnire in care sa discutati despre serviciile pe care le poti obtine: gestionare de deseuri ambalajesi intocmirea rapoartelor de mediu! Astfel, te pui la adapost de eventualele sanctiuni si te asiguri ca respecti legislatia in vigoare.

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

Categorii:
Comunicate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *