sept. 25, 2019
1281 Views
0 0

Centrala termica – un aparat necesar in orice casa

Postat de

Ce este o centrala termica pe gaz cu condensatie?

Centrala termica pe gaz cu condensatie face parte din categoria echipamentelor termice, responsabile de generarea caldurii, in ceea ce priveste incazirea apei dintr-o locuinta. Sa vedem inainte de toate cum functioneaza o centrala termica. In primul rand, centralele termice in condensatie, functioneaza pe baza recastigarii caldurii prin condens. Mai exact, foloseste energia, astfel incat, dupa procesul de ardere, aceasta este acumulata si utilizata pentru a accelera eficienta sistemului. Ulterior apa care rezulta din intreg procesul, este eliminata cu ajutorul unui aparat, catre tevile de ape.

La ce ne ajuta centrala termica pe gaz cu condensatie?

In primul rand trebuie sa va asigurati ca, centrala termica pe gaz cu condensatie este plasata intr-o zona foarte bine izolata si asta pentru ca aceasta sa poata functiona la capacitate normala si sa nu va aduca probleme pe viitor, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Cu siguranta stiti ca exista mai multe tipuri de centrale, astfel incat vom face o mica comparatie intre centralele termice clasice si centralele termice in condensatie. Principala diferenta consta in gradul eficientei energetice. Astfel incat, in ceea ce priveste centralele clasice se inregistreaza un randament de aproximativ 93 %, in comparatie cu centralele termice in condensatie, care au un randament de aproximativ 100 %. In general oamenii pun accent pe consumul de combustibil, iar cel mai important este ca acesta sa fie cat mai mic.

Tipul centralei si spatiul disponibil

De asemenea, in cazul oricaror tipuri de centrale, este important sa fie montat un crono-termostat cu scopul ca centralele sa functioneze cat mai eficient si sa aiba un randament maxim.

De altfel, randamentul poate fi influentat si de suprafata in care este montata centrala termica, mai exact in cazul in care centrala este montata intr-un apartament, importante sunt apartamentele de langa si cat de izolate sunt acestea. In conditiile in care totul este foarte bine izolat, atunci nu trebuie sa va faceti griji suplimentare, intrucat pierderile de caldura nu vor exista.

Tipuri de centrale:

  • Centrala electrica;
  • Centrala pe gaz;
  • Centrala pe lemne;
  • Centrala pe peleti.

Ceea ce trebuie sa mentionam este faptul ca centralele termice in condensatie sunt benefice pentru mediu, intrucat utilizeaza chiar si partea de energie care in cazul celorlalte tipuri de centrale, aceasta s-ar elimina o data cu pierderea gazelor arse.

De unde puteti achizitiona astfel de centrale termice pe gaz in condensatie?

Ei bine, nimic mai simplu si mai eficient decat magazinul Ekoinstal. Astazi suntem disponibili si in varianta online. Astfel, printr-un simplu click pe site-ul oficial al magazinului nostru online ekoinstal.ro veti gasi cele mai noi si mai eficiente produse nou aparute pe piata din Romania. Garantam ca produsele sunt de ultima generatie si ca vor ajunge la dumneavoastra in stare impecabila din toate punctele de vedere. Design-ul este unul impecabil si mai mult decat atat extrem de aspectuos si dotate cu elemente de ultima generatie.

Mentionam faptul ca produsele se gasesc la preturi imbatabile, iar promotiile sunt aliatii nostri de nadejde. Te asteptam si pe tine cu cele mai mici preturi.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *