ian. 13, 2019
1157 Views
0 0

Crearea unui mediu de somn sigur pentru copilul dvs.

Postat de

Obiceiurile bune de dormit sunt importante pentru bunăstarea fizică și emoțională a bebelușului. O parte importantă a stabilirii unor obiceiuri de dormit bune este mediul de somn – în cazul în care copilul dvs. doarme, tipul de pătuț sau pat, tipul de saltea și așa mai departe.

Crearea unui mediu sigur de somn va reduce, de asemenea, riscul de sindrom de moarte subita infantila (SIDS), care este atunci când un copil mai mic de un an de ani moare în mod neașteptat în timpul somnului. Punerea bebelușului pe spate reduce riscul de SIDS.

Societatea pediatrica canadiana recomanda ca bebelusii sub varsta de un an sa se culce pe spate in patuturi care indeplinesc standardele guvernului canadian de siguranta. Bebelușii nu ar trebui să se culce în patul părinților lor, care se numește dormit. Paturile pentru adulți nu sunt sigure pentru copii. Multe studii pe scară largă au arătat că împărțirea patului poate pune copiii într-un risc mai mare de cadere și sufocare.

Dacă vrei ca bebelușul tău să fie aproape de tine în timpul nopții, poți pune un pătuț în camera ta, alături de patul tău. Aceasta se numește co-sleeping. Multe mame afirmă că acest lucru face mai ușoară alăptarea pe timp de noapte. Acest tip de aranjament de dormit poate reduce, de asemenea, riscul de SIDS.

Indiferent ce alegeți, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știți pentru a vă ajuta pe dumneavoastră și pe copilul dumneavoastră să creati un somn bun și sigur.

  • Bebelușii sub vârsta de un an ar trebui să doarmă pe spate în paturile lor sau in mini patuturi pentru bebelusi
  • Asigurați-vă că patul copilului dvs. respectă standardele de siguranță
  • Așezați bebelușul pe spate pe o suprafață fermă și plană. Nu utilizați covorașe, pături voluminoase, plăcuțe de protecție sau obiecte asemănătoare cu perna în patul bebelușului.
  • Nu lăsați o sticlă de lapte sau suc în patul bebelușului.
  • Stabiliți o rutină calmantă pentru culcare, care este coerentă și previzibilă.
  • Încercați să păstrați momentele de somn și la fel în fiecare zi, chiar și în weekend.
  • Lăsați deoparte 10 min până la 30 de minute pentru a face ceva special cu copilul dvs. înainte de culcare. În funcție de vârsta bebelușului, aceasta ar putea fi o vorbă liniștită, o joacă liniștită sau o lectură.
  • Permiteți sugarilor să adoarmă pe cont propriu, astfel încât să poată învăța să se mângâie.

 

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *