mart. 14, 2023
322 Views
0 0

Cum arata graficul de intretinere pentru un motor pe benzina de tractoras?

Postat de

Daca detii si folosesti un tractoras (minitractor) pentru treburile din jurul casei, cu siguranta iti doresti ca motorul pe benzina cu care este dotat acesta sa fie cat mai bine intretinut. In cazul in care actualul echipament nu mai performeaza la standarde optime, este nevoie sa achizitionezi unul nou, spre exemplu din oferta magazinului online Roco Piese. Aici, gasesti modele variate din punctul de vedere al puterii, spre exemplu de 11.5 CP sau 17.6 CP, provenite exclusiv de la producatori renumiti la nivel international si la preturi reduse chiar si cu cateva sute de lei fata de cele obisnuite.

motor benzina

Aflat „fata in fata” cu noul tau motor benzina de la generalmotor.ro, in mod cert vrei ca „relatia” cu acesta sa fie una cat mai indelungata. Cu alte cuvinte, pentru a profita o perioada mare de timp de calitatile si randamentul sau deplin, trebuie sa-l protejezi asa cum se cuvine. Tocmai de aceea, parcurgand articolul in continuare, vei afla ce este un grafic de intretinere si ce informatii poti extrage din el, care te vor ajuta sa ai grija de „inima”, la propriu si la figurat, a motoutilajului din dotare.

Un grafic de intretinere este, asa cum ii spune si numele, un tabel care contine, pe de-o parte, elementele unui motor pe benzina (ulei, filtru de aer, bujie, camera de ardere etc.), iar, pe de alta parte, factorul timp. Astfel, consultarea sa iti va releva cand este nevoie sa verifici fiecare element in parte, pentru a te asigura ca lucrurile decurg conform planului si nimic nu te poate surprinde. Pana la urma, orice intrerupere a activitatii, fie ca o desfasori in scop profesional sau personal, inseamna nu doar pierderea de timp, ci si frustrare si decalarea actiunilor ulterioare. Fara alte introduceri, iata datele promise:

Grafic de intretinere motor pe benzina

Uleiul din motor – verificare la fiecare utilizare, schimbare la 6 luni (sau 100 de ore);

Uleiul din reductor – verificare la fiecare utilizare, schimbare la 6 luni (sau 100 de ore);

Filtrul de aer – verificare la fiecare utilizare, curatare la 6 luni (sau 100 de ore), schimbare o data pe an (sau dupa 300 de ore);

Decantorul – curatare la fiecare 6 luni (sau 100 de ore);

Bujia – verificare/reglare la fiecare 6 luni (sau 100 de ore), inlocuire o data pe an (sau dupa 300 de ore);

Dispozitivul parascantei – curatare la fiecare 6 luni (sau 100 de ore);

Ralanti – verificare/reglare o data pe an (sau dupa 300 de ore);

Jocul supapelor – verificare/reglare o data pe an (sau dupa 300 de ore);

Camera de ardere – curatare la fiecare 500 de ore;

Rezervorul de combustibil si filtrul – curatare la fiecare 6 luni (sau 100 de ore);

Tubul de combustibil – verificare la fiecare 2 ani (si inlocuire, daca este cazul).

In concluzie, acum stii atat de unde sa cumperi un motor pe benzina performant, la un raport calitate-pret corect, cat si cum sa il intretii, pentru a te bucura un timp cat mai indelungat de randamentul sau.

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *