mai 22, 2019
1841 Views
1 0

Cum evaluam obiectele vechi?

Postat de

Achizitionarea antichitatilor se dovedeste a fi o decizie extrem de dificila, avand in vedere faptul ca aceasta nu este un simplu proces de vanzare-cumparare, ci, mai degraba, o cauatare de comori. Interesul pentru obiecte vechi a determinat existenta unei piete pestrite.

Din fericire, evolutia tehnologiei a dus la apritia unui magazin antichitati online ce va face interactiunea dintre furnizor si cumparator mult mai usoara!

Dezavantajul mediului online consta, totusi, in dificultatea cumparatorului de a evalua produsul. Fie ca vorbim de bijuterii de colectie sau obiecte de galerie de arta, starea produsului este esentiala intr-o astfel de investitie, in care cumparatorul este interesat de rezistenta in timp a obiectelor de colectie si pastrarea acestora timp de generatii.

In evaluarea unui produs online ai nevoie de cunostinte si experienta in domeniu, dar si o comunicare eficienta cu cei care aprovizioneaza site-ul online. Intr-o astfel de decizie conteaza starea si calitatea obiectului, istoria acestuia, raritatea sau vechimea. Raritatea produselor se refera la unicitatea acestora si incapacitatea de refacere a obiectelor, aceasta  particularitate aducand, odata cu ea, un pret mai ridicat. Doar o cercetare in prealabil va poate vorbi cu exactitate despre unicitatea obiectelor. Incercati sa urmariti site-urile mari de licitatii, cautati obiecte asemanatoare si fiti la curent cu preturile cu care acestea sunt vandute. Poate fi un punct de plecare foarte bun, avand in vedere ca nu doriti sa fiti pacalit! Starea produsului si rezistenta in timp a acestuia sunt determinate de materialele din care este confectioat obiectul, aceste detalii oferindu-ti o viziune de ansamblu asupra viitorului piesei de colectie. Adesea, furnizorii prezinta obiectele de colectie ca fiind in stare buna. Totusi, acest statut nu inseamna ca obiectul este nou, ci ca furnizorii au avut grija ca obiectul sa nu se deterioreze excesiv.

Daca doriti sa cumparati antichitati din mediul online, nu va faceti griji! Furnizorii va pun la disozitie imagini si detalii importante cu privire la starea produselor si posibilitatea comunicarii cu un specialist, fiind constienti de dificultatea unei astfel de achizitii.

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *