feb. 12, 2020
1043 Views
0 0

Cum poate fi ales acuptorul de ceramica util in tehnica dentara

Postat de

Cei mai multi specialisti intampina unele dificultati cand vine vorba despre alegerea unui echipament potrivit pentru lucrul in laborator. Prin urmare, unul dintre componentele de baza fara de care activitatea din laboratoare este imposibil de desfasurat este cuptorul de ceramica utilizat la tehnica dentara. Tinand cont de numarul mare de oferte de pe piata, ne putem asigura ca facem alegerea corecta doar tinand cont de anumite sfaturi si sugestii.

Specificatiile tehnice

Exista mai multe tipuri de cuptoare si sablatoare tehnica dentara cu specificatii diferite. Cele mai importante criterii la care se recomanda sa ne raportam sunt specificatiile tehnice oferite de cuptorul ales. Prin urmare, poti sa te orientezi spre produsele echipate cu mai multe programe pentru arderea ceramicii, care ofera totodata si posibilitatea de a ajusta rata de racire.

Cresterea temperaturii ambientale pentru a incepe sintetizarea si scaderea temperaturii la niveluri specifice pentru a imbunatati nivelul de transluciditate sunt aspecte pe care este bine sa le luam in calcul pentru o lucrare. De aceea, atunci cand alegi un aparat care ofera astfel de facilitati este bine sa tii cont de ele.

Capacitatea cuptorului

Cu siguranta daca ai volume de lucrari mari ai nevoie de cuptoare ceramice care sa aiba o capacitate foarte mare. Din motivul acesta trebuie sa iei in calcul acest aspect in procesul de selectie. Pe piata de profil exista o varietate de cuptoare de ceramica dentara pentru ca unele dintre ele sa permita utilizarea tavilor per ciclu de sintetizare, in timp ce altele pot permite introducerea mai multor tavi. Pe piata exista si echipamente care au spatiu pentru a sintetiza sase tavi simultan.

Calitatea unui cuptor

Calitatea acestor produse nu depind de brandul pe care il alegi sau de pretul lor ci de numeroase elemente care pot sa contribuie eficient la lucrul in laborator. In procesul de cumparare este necesar sa tii cont de toate aspectele importante cum ar fi viteza de sintetizare si numarul de programe, temperatura, modul de configurare a camerei de incalzire si de dimensiunea pe care cuptorul o are.

Siguranta

Cuptorul ceramic utilizat pentru tehnica dentara trebuie sa prezinte siguranta pe intreg parcursul utilizarii. Tinand cont ca de regula acestea ajung pana la temperaturi foarte mari se va utiliza un curent electric de intensitate maxima iar siguranta trebuie luata in calcul.

Temperatura

Materialul cel mai des utilizat este zirconiul, alaturi de parametrii de sintetizare necesari, pentru noile modele de cuptoare. Aceste cuptoare au nevoie de o sintetizare speciala, pentru ca ajung la o temperatura de 1550 de grade care pot creste lent cu pana la 10 grade pe minut. Scaderea temperaturii de pana la 150 de grade are impact major asupra nivelului de rezistenta al zirconiului.

Un cuptor ceramic pentru tehnica dentara ajunge pana la aproximativ 1550 de grade si asigura cea mai buna calitate si rezistenta. Cumparand cuptoare de ceramica fiabile si performante, se va creste eficienta unui laborator si complexitatea tututor lucrarilor realizate, motiv pentru care este necesar sa il cumperi pe cel mai bun, alaturi de toate consumabilele de calitate.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *