mart. 11, 2019
1713 Views
0 0

Cum să aranjezi spațiul de studiu pentru copilul tău

Postat de

Copiii învață și se adaptează lucrurilor foarte rapid și eficient. O masă de studiu și un scaun sunt doar elementele de bază ale unui spațiu de studiu, dar să creezi un spațiu creativ poate deveni dificil uneori.

În calitate de părinte, este posibil să fii foarte ocupat și să îți fie dificil să îi acorzi asistență copilului cu temele și în același timp să îți îndeplinești propriile sarcini de lucru. Elimină o parte din stresul asigurării acestui echilibru oferind copilului un spațiu propriu în care să își poată face temele și să studieze. Acest lucru îi va da un imbold să își îndeplinească și el sarcinile.

Alegerile și siguranța copiilor ar trebui să fie priorități de vârf. Am adunat și am pus în comun câteva idei utile pentru a le folosi în camere copii pentru a-i face fericiți și veseli, dar mai ales dornici de învățat.

Folosește materiale și culori excentrice

Oferă-i unei camere copii de studiu o atmosferă diferită și mai creativă față de sala de clasă. Echipează colțul dedicat studiului cu o bibliotecă sau cu rafturi colorate. Adaugă un birou luminos, covoare colorate și multe altele.

Păstrează spațiul organizat

Un bun organizator este o necesitate în mobilierul pentru camere copii. Copiii au nenumărate lucruri și crearea dezordinii face parte din treburile lor zilnice. Un spațiu bine organizat nu numai că oferă o abordare curată, ci ajută și copiii să se concentreze asupra studiilor și temelor. Amplasați rafturi, dulapuri, suporturi de foi și multe altele, pentru a păstra toate lucrurile la locul lor.

Luminează spațiul

Atunci când învățăm, cel mai bine este să avem o sursă naturală de lumină, pentru a evita dureri de ochi, de cap și eventuale afecțiuni ale ochilor. Așază biroul de studiu lângă o fereastră cu cât mai multă lumină și pune perdele subțiri, de preferat albe, care să lase lumina să intre. Pentru seara, folosește o lampă sau chiar două, pentru uniformizarea luminii.

Suficiente consumabile

Mobilierul pentru camere copii este incomplet fără dotările și consumabilele potrivite. Nu vrei ca micuții tăi să fie distrași de la învățat de lipsa unui stilou sau a unui creion. Nu vrei nici, dacă ai mai mulți copii, să se certe pe ele. Cea mai bună cale este să le oferi suficiente consumabile în mod individual pentru a evita toate discuțiile. Puneți creioanele în găletușe și folosește un coș pentru a păstra alte lucruri mici.

Instalează o tablă

O cameră dotată cu o tablă, un panou cu marker sau o placă de lemn va ajuta copilul în ceea ce privește funcționalitatea și îl va ajuta să apeleze la creativitate. Marchează datele importante pentru sarcini sau teste, pentru a te asigura de o bună funcționare și o performanță în timp util.

Creează un spațiu individual

Odată cu vârsta, cresc și cerințele copiilor, dar și nevoia lor de intimitate. Dacă ai mai mulți copii, oferindu-le camere copii de studiu individuale este o modalitate perfectă de a rezolva această problemă. Ei își vor acorda între ei astfel propriul spațiu personal pentru a lucra și se a juca fără a deveni un obstacol unul în fața celuilalt.

Păstrează-i liniștea

În timp ce proiectezi o cameră de studiu pentru copii, este foarte important să iei în considerare și factorul de zgomot. Asigură-te că designul oferă un mediu pașnic pentru copii să poată să studieze fără tulburări. De asemenea, este important ca ei să aibă în jur un spațiu pentru a se întinde și a lua o pauză în timp ce studiază. Poți adăuga o canapea mică sau un fotoliu moale pentru a le oferi o atmosferă relaxantă și liniștitoare.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *