mai 17, 2018
1606 Views
1 0

Cum sa ne machiem corect atunci cand purtam lentile de contact

Postat de

Chiar daca te confrunti cu probleme de vedere, nu trebuie sa renunti la beneficiile estetice conferite de machiaj. Machiajul este parte componenta a esteticului, a unui aspect fizic care nu ar trebui niciodata trecut cu vederea!

Atunci cand porti un set de accesorii medicale, fie ca este vorba de un sortiment de lentile de contact SoftLens sau alta marca de lentile, este suficient sa respecti cateva reguli de aur pentru a preveni aparitia unor efecte nedorite.

O prima regula, enuntata de catre expertii oftalmologi, este accea ca produsele cosmetice sau nu intre in contact direct cu lentilele de contact. De asemenea, potrivit cercetatorilor de la Asociatia Americana de Optometrie, aplicarea lentilelor de contact din materiale soft se realizarea, intotdeauna, inaintea machiajului! Iar argumentele in favoarea sustinerii unei astfel de opinii nu sunt deloc putine!

Ochii pot lacrima la primele incercari de aplicare a lentilei, mai ales daca nu esti familiarizata cu intrebuintarea unor astfel de accesorii! La inceput, poti avea nevoie de mai multe incercari pentru a fixa lentila pe suprafata ochiului.

Lacrimarea are ca efect imprastierea fardului sau a rimelului care contureaza ochiul, iar aceste produse cosmetic e sunt inevitabil transferate catre suprafata lentilei!

De asemenea, aplicarea machiajului inainte de fixarea perechii de lentile de contact poate determina contaminarea lentilei cu mascare sau fard, ca urmare a atingerii marginei de genele proaspat conturate. Cea ce inseamna un risc mare de a contracta infectii sau reactii alergice.

Indiferent de tipul de accesorii recomandate de catre medicul oftalmolog, este de preferat sa cumperi si sa folosesti produse cosmetice hipoalergene, fabricate intr-un mediu steril, pe baza de apa, si nu contin parfum.  Acestea au o cantitate mica de conservanti in compozitie si au fost testate, in prealabil, de catre medicii oftalmologi in vederea aplicarii pe pielea sensibila si alergica.

De asemenea, trebuie sa stii ca toate pensulele si aplicatoarele pentru farduri trebuie mentinute in locuri curate si uscate, ferite de praf. Orice interactiune cu praful poate cauza reactii alergice immediate in special la pacientii cu teren alergic favorabil! Este de preferat sa folosesti pensule din par sintetic de calitate, nu foarte mari, pentru a nu imprastia fardul in jurul ochilor.

 

Machiajul si lentilele de contact SoftLens

Atunci cand esti preocupata mereu de aspectul tau fizic, iti recomandam sa alegi o pereche de lentile de contact din gama Softlens, fiind lentile de contact de ultima generatie perfecte pentru intreaga familie. Pe langa confortul vizual oferit, materialul acestora este perfect compatibil cu produsele cosmetic. De asemenea, datorita capacitatii de hidratate non-ionice, lentilele de contact SoftLens devin mai rezistente la depunerile proteice sau la orice forna de murdarie.

Daca insa observi ca suprafata lentilelor s-a murdarit de machiaj, indeparteaza-le imediat, demachiaza-te si curate-le cu solutie pentru ingrijire specificata de catre producator!

Demachierea ochilor in cazul in care folosesti lentile de contact

Demachierea se realizeaza intotdeauna numai dupa indepartarea lentilei de contact la finalul zilei. Aceasta, deoarece lotiunile demachiante pe baza de ulei de argan, ulei de migdale sau de cocos pot interactiona, intr-un mod neplacut, cu materialele din care sunt sunt realizate accesoriile. Pentru a evita patrunderea fibrelor de hartie in interiorul ochilor, foloseste de fiecare data, discuri demachiante.

Lentilele de contact SoftLens se gasesc de ceva vreme chiar si online, in magazine gen Optilen, unul dintre distribuitorii acreditati de accesorii medicale originale. Alegeti insa cu atentie lentilele de contact, de preferat sa cereti sfatul unui medic specialist intotdeauna inainte de achizitionarea acestui tip de produse oftalmologice.


Multumim pentru informatiile utile >> optilen.ro – pagina Facebook oficiala


 

Categorii:
LifeStyle · Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *