mai 15, 2019
1739 Views
0 0

Deținătorii unui laptop Apple vor putea folosi un iPad ca al doilea monitor

Postat de

Apple lucrează la o nouă aplicație pe care o va integra în noua versiune a sistemului său de operare, macOS 10.15. Grație acestei aplicații, utilizatorii unui laptop Apple MacBook care dețin o tabletă iPad o vor putea utiliza ca al doilea monitor al laptopului. Ceva foarte similar cu ceea ce utilizatorii acestei platforme puteau deja face, precum Luna Display, dar care nu va necesita cabluri pentru a putea conecta laptopul la iPad, făcând totul wireless.

 

Laptop Apple – oferte: https://www.emag.ro/laptopuri/brand/apple/c

 

Luna Display a fost creată în 2017 de Astropad. Această aplicație folosea un cod extern care se conecta la unul din porturile unui laptop Apple și, descărcând aceeași aplicație și pe iPad, aceasta recunoștea imediat iPad-ul ca un al doilea monitor pentru laptop.

 

Aceasta este ideea la care lucrează acum Apple pentru a o implementa în noua versiune a sistemului său de operare macOS 10.15. Dar fără necesitatea de a folosi un conector extern, așa cum o făcea Luna Dipsplay. Totul va fi făcut de sistemul propriu de operare al laptopului Apple. Până la urmă, un al doilea monitor conectat la laptopul nostru este ceva extrem de util pentru utilizatori, fie ei utilizatori de PC sau Mac. Pentru cei care muncesc mult pe computer, mai ales, care au nevoie să consulte mai multe surse de informare în mod simultan, fără a trebui să treacă dintr-o fereastră în alta, până la găsirea informației de care avem nevoie.

Laptop Apple – oferte


Noul proiect al Apple are numele de cod Sidecar. Noua aplicație pe care o dezvoltă Apple se va deschide pur și simplu trecând cu mouse-ul peste un meniu, în interiorul căruia utilizatorul va putea găsi diferite opțiuni de utilizare a iPad-ului său ca monitor secundar.

 

Utilizatorii care dețin un Apple Pencil de aasemenea pot utiliza această ustensilă pe ecranul iPad-ului când este conectat la un laptop Apple, astfel vor putea desena ca și pe o tabletă de design profesional, precum cele Wacom.

 

Această nouă aplicație a Apple, al cărei nume, așa cum am zis, este Sidecar, este un element foarte util pentru utilizatorii care călătoresc des și nu pot căra după ei un al doilea monitor pentru a-l folosi cu laptopurile MacBook. De asemenea, ar putea fi foarte utilă și pentru designerii grafici.

 

Se pare că Apple va lansa noul sistem de operare macOS 10.15 în luna iunie, la Worldwide Developers Conference.

 

Măsura ar putea stimula puțin vânzarea de laptopuri Apple, dat fiind că piața mondială de PC-uri (inclusiv desktop-uri, laptop-uri și stații de lucru) a scăzut cu 3% în primul trimestru al anului 2019, comparativ cu anul precedent, conform unei analize IDC.

 

În acestă perioadă, la nivel global, s-au vândut 58,5 milioane de computere. Gartner, o altă firmă de cercetare importantă, spune că scăderea din acest trimestru este defapt de 4,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Apple este pe locul 4 în topul mondial al producătorilor de PC-uri și laptopuri, după HP, Lenovo și Dell.


Laptop Apple Macbook Pro review:

 

Categorii:
Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *