sept. 16, 2019
1820 Views
0 0

Eficienta carligelor fara spin in pescuitul stationar

Postat de

Daca prin „eficienta” întelegem numarul pestilor aflati în juvelnic la sfârsitul unei partide, as fi tentat sa spun ca acest tip de cârlig are un randament mai slab decât unul cu barbeta, rata dezgatarii pestilor în timpul drilului fiind mai mare. Din pacate, lucrurile nu sunt deloc atât de simple precum par.Folosirea cârligelor fara spin implica o atentie sporita în alegerea echipamentului, întrucât singurul lucru care tine cârligul înfipt este mentinerea unei tensiuni permanente în fir. Pentru evitarea pe cât posibil a situatiilor neplacute de a pierde un peste înainte de a-l scoate macar la o fotografie, este preferabila folosirea unei vergi elasticate sau a uneia cu actiune parabolica. Iar în cazul monturilor se poate folosi cu succes un feedergum (sau powergum, daca urmarim exemplare mari). In cazul in care doriti un kit pentru pescuit stationar, va recomandam sa vizitati siteul web www.kitpescuit.ro

Mai trebuie sa tinem cont si de faptul ca, prin absenta spinului, riscul ca o momeala vie sa fie luata cu usurinta de pe cârlig sau, atunci când pescuim pe substrat, sa „evadeze” este destul de ridicat. De aceea, sunt recomandate folosirea unor cârlige si momeli de mici dimensiuni si pescuitul între ape.Dupa toata aceasta expunere, te poti întreba de ce ar mai folosi cineva tipul asta de cârlige? În primul rând, pentru protejarea pestilor. În situatia în care pescuiesti în agatatura sau vegetatie deasa si pestele rupe montura, va reusi în scurt timp sa scape de cârlig, astfel micsorând sansele unei raniri excesive. De asemenea, odata prins, degorjarea pestelui se face mult mai rapid si în siguranta.

Exista însa situatii în care toate aceste aparente “neajunsuri” se transforma în avantaje incontestabile si ma refer aici la partidele în care urmarim pesti de talie mica, adica atunci când vom face un pescuit de viteza. Recorduri de câteva zeci de pesti pe minut confirmate în concursuri sunt de neconceput fara folosirea cârligelor barbless.

Cât priveste partidele de zi cu zi si capturile de talie medie-mare, folosirea corecta a echipamentului si experienta pescarului în timpul unui dril vor aduce în juvelnic cam tot acelasi numar de pesti ca si în cazul folosirii cârligelor cu spin.

Categorii:
Sport
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *