iul. 31, 2019
1590 Views
1 0

Fațete dentare sau albirea dinților?

Postat de

Care este soluția rapidă și cea mai potrivită pentru a obține zâmbetul alb și strălucitor. pe care ni-l dorim cu toții? Răspunsul este fațetele dentare sau albirea dinților? Cum alegem cea mai bună variantă pentru noi?

Din păcate pe parcursul timpului și odată cu îmbătrănirea, îngălbenirea dinților este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Smalțul dinților se poate deteriora uniform sau pot apărea doar pete, pe anumite porțiuni ale dintelui, care pot fi în diferite nuanțe.

Așadar, dacă vă displace nuanța danturii dumneavoastră, soluția poate fi un tratament de estetică dentară pentru aplicarea de fațete dentare sau albirea dinților.

Fațetele dentare sunt niște pelicule foarte subțiri de porțelan, asemenea unor scoici, folosite pentru a recrea aspectul natural al dinților, ca un fel de măști pentru dinți.

Albirea dinților constă în aplicarea unui gel pe suprafața dinților și activarea lui cu ajutorul luminii unui aparat special. Gelul conține peroxid de hidrogen, care se va descompune și va elibera oxigen, care va pătrunde prin smalț, albind uniform zonele colorate ale dintelui sau îngălbenite.

La finalul procedurii se pot obține dinți cu 3-4 nuanțe mai albi, care își mențin culoarea până la 2 ani, interval la care se recomandă repetarea albirii dentare în cabinetul stomatologic Dentocalm (www.dentocalm.ro).

Pentru fiecare pacient, există o tehnică de tratament individuală în funcție de preferințe, buget, complexitatea problemelor dentare, etc. Alegerea tratamentului potrivit, între fațete dentare sau albirea dinților, se realizează de comun acord cu medicul stomatolog.

Este important să fiți informat asupra anumitor aspecte care vă pot ajuta să luați o decizie corectă:

  • Aplicabilitatea tratamentului

Marele avantaj al fatețelor dentare este acela că nu reprezintă doar o soluție de albire dentară, ci și o soluție în situația în care dintele natural prezintă mici imperfecțiuni de formă, în cazul în care există dinți fracturați sau goluri între dinți. Totuți, fațetele dentare au și ele limitări, neputând fi aplicate pe dinți care prezintă denivelări mari, deoarece ar trebui șlefuit foarte mult din ei pentru a-i aduce în același plan și nici pe dinți cu plombe sau fracturi dentare foarte mari.

Albirea dentară este strict o metodă de albire a dinților, efectul estetic existând doar în cazul în care dantura este aproape perfectă.

Atunci când dinții prezintă fisuri, fracturi minore, forme atipice, înghesuiri minore sau goluri între dinți se recomandă fațetele dentare, care vă vor asigura un aspect estetic mult mai plăcut.

Albirea nu este o soluție pentru pacienții cu plombe vizibile, sau în cazul în care aveți dinți frontali îmbrăcați în coroane, deoarece acestea nu își vor schimba culoarea după albire, apărând o diferență de culoare între dinții naturali, albiți și cei modificați.

  • Intensitatea albirii

Prin albirea dinților nu se poate schimba foarte mult nuanța dintelui natural. Nu poți dintr-o nuanță de galben să faci alb perfect.

La pacienții cu modificări minore, în special la tineri, cu dinții corect aliniați, sănătoși, albirea dentară va oferi rezultatele așteptate. În cazul pacienților ai căror dinți au culoarea gri-maronie, fațetele dentare reprezintă o soluție mai bună, fațetele dentare modifică complet culoarea dintelui.

  • Durata efectului

Fațetele dentare ceramice nu se colorează, cum se întâmplă în cazul dinților naturali. Odată aplicate, culoarea lor nu se modifică în timp, nuanța menținându-se și 15 ani, aceasta fiind durata de viata medie a unor fațete bine îngrijite.

În schimb, albirea dentară este o soluție temporară, deoarece dinții se vor îngălbeni din nou din nou. Fumatul și consumul băuturilor și alimentelor pigmentate vor atenua rezultatul, fiind necesară repetarea procedurii de albire.

  • Invazivitatea tratamentului

Albirea dentara este foarte puțin invazivă, dar poate apărea sensibilitatea dentară, care durează doar o săptămână.

Fațetele no-prep se pot scoate de pe dinte. Cele prep, cu preparație, pot fi date jos, dar obligatoriu înlocuite cu altele.

Asadar, fațetele dentare pot fi non-invazive, daca pacientul alege varianta fără șlefuire.

  • Costul tratamentului

Fațetele dentare au un cost mai ridicat decât cel al albirii dinților, însă, necesitatea repetării acesteia va ridica treptat costurile albirii dentare, în timp.

Atât fațetele, cât și albirea dentară, pot, în condiții optime, determina o transformare rapidă și spectaculoasă a zâmbetului tău.

 

În concluzie, fațetele dentare sau albirea dinților? Răspunsul cel mai corect este unul pe care doar dumneavoastră, împreună cu medicul stomatolog, îl puteți găsi.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *