mai 26, 2020
5433 Views
1 0

Ferestre cu geam termopan tripan. Ce trebuie sa știi despre geamul tripan?

Postat de

Geamul termopan este un sandwich realizat din doua foi de sticla, lipite perimetral intre ele cu ajutorul unor sigilanti si al unor baghete de aluminiu. Daca la inceput geamul termopan definea doar doua foi de sticla, astazi exista pe piata geamuri tripane, considerate de foarte multi oameni drept cele mai bune solutii pentru o izolare termica si fonica excelenta.

Ce este geamul tripan?

Este geamul cu 3 foi de sticla despartite intre ele de baghete distantier. Baghetele distantier sunt, de regula, umplute cu silicagel pentru o izolare cat mai buna, iar in intre geamuri se regaseste un gaz rar, precum Argonul, deoarece acesta are capacitatea sa imbunatateasca in mod considerabil coeficientul de transfer termic.

De regula, geamul tripan este definit de cateva caracteristici:

  • Are foi de sticla cu grosime intre 4 si 6 mm;

  • Intre foile de sticla se regaseste o distanta de 12-20 mm;

Eficienta geamului depinde foarte mult de aceste 2 valori si evident, de gazul care se afla in spatiul din interiorul sticlei.

Ce tipuri de geam tripan exista pe piata?

Exista destul de multe optiuni pentru care se poate opta. In general insa, geamul cel mai comun are o grosime de 32 mm si se monteaza pe un profil cu adancime constructiva de 70 mm. Valorile pot sa difere in functie de particularitatile casei si in functie de tamplarie. Geamul tripan este potrivit atat pentru tamplarie din PVC, cat si pentru tamplarie din aluminiu sau din lemn stratificat.

O diferentiere intre tipurile de geam tripan se face si in functie de tipul de sticla folosit. De regula, doua dintre straturi sunt clare, iar cel de-al treilea poate sa fie clar sau poate sa fie din sticla Low-e sau din sticla cu protectie solara.

De ce sa optezi pentru termopan tripan in detrimentul termopanului cu doua foi?

Exista cateva motive cat se poate de clare:

  • Performantele termice pe care le ofera sunt mult mai bune;

  • Zgomotul este estompat mult mai bine. De regula, zgomotul poate sa scada cu 35 de decibeli in comparatie cu geamurile normale;

  • Nu produce condens, ceea ce poate duce la evitarea unor situatii neplacute, cum ar fi igrasia;

  • Asigura un consum scazut de energie termica. Pe timp de iarna, economia generata de o casa dotata cu geamuri tripan poate sa fie chiar si de 30%;

Exista si dezavantaje, geamul tripan fiind mai costisitor decat geamul dublu si fiind mult mai greu ( 30 kg / metru patrat). Asta inseamna ca este mai greu de montat. Cu toate astea, geamul tripan este alegerea mai inteligenta pe termen lung, mai ales daca este achizitionat de la profesionisti, precum Holze Design Industry srl .

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *