ian. 11, 2019
1693 Views
0 0

Forarea la adancime

Postat de

Forarea in adâncime este procesul de creare a găurilor prin foraj pentru extracția petrolului sau a apei în adâncime.  Nu a fost fezabilă din punct de vedere tehnologic și economic de mulți ani, dar cu creșterea prețului petrolului si nevoia constanta de apa, mai multe companii investesc în acest domeniu.

Analiza recentă a industriei de către inginerii secialisti a estimat că cheltuielile totale pe piața infrastructurilor globale de ape adânci ar ajunge la 145 miliarde USD în 2011.

Petrolul nu este in totalitate  accesibil pe uscat sau în apă puțin adâncă. Puteți găsi niște depozite de petrol îngropate adânc sub  ocean. Folosind echipamente sonice, companiile petroliere determină locațiile de foraj care produc cel mai probabil petrol. Apoi folosesc o unitate mobilă de foraj offshore pentru a săpa forajul initial. Unele unități sunt transformate în platforme de producție.

De cele mai multe ori, compania petrolieră va înlocui unitatea mobila de forare cu o platformă de producție de petrol permanentă pentru a capta petrol. Misiunea acestei platforme mobile este de a forța jos în fundul  oceanului pentru a găsi depuneri de petrol. Partea burghiului care se extinde sub punte și prin apă este numită coloană. Capacul de ridicare permite fluidelor de foraj să se deplaseze între pamant și platformă. Inginerii coboară un șnur de foraj – o serie de țevi concepute să perforeze grosimea până la depozitul de ulei – prin șine.

Extinderea acestui tip de  foraj de adâncime  pentur apa sau petrol se întâmplă în ciuda accidentelor din zonele unde exista platforme mobile pentru forare.

În ciuda riscurilor, tendința de foraj al petrolului la adâncime se răspândește în Marea Mediterană și în largul coastei Africii de Est după o serie de descoperiri uriașe de gaze naturale. Motivul pentru reluarea unor astfel de foraj, spun analiștii, continuă să crească cererea de energie la nivel mondial.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *