mart. 28, 2019
1308 Views
0 0

Greselile pe care trebuie sa le evite incepatorii in apicultura

Postat de

Apicultura este o pasiune care iti poate aduce foarte multe satisfactii. De asemenea, produsele apicole sunt foarte apreciate pentru faptul ca sunt sanatoase si foarte benefice pentru organism. Drept urmare, multe persoane se arata tentate de acest domeniu. Acestia nu stiu insa ca apicultura nu este chiar pentru oricine, iar pentru a te bucura de productii bogate, ai nevoie de foarte multe cunostinte dar si de investitii generoase de bani si timp.

Multe persoane pornesc pe acest drum cu foarte mult entuziasm, insa ajung sa renunte foarte rapid. De ce se intampla asta? De cele mai multe ori din cauza greselilor pe care le fac la inceput de drum.

De aceea am deci sa redactam acest articol in care prezentam cateva greseli pe care ar trebui sa le evite incepatorii in apicultura.

Inainte de toate, ar trebui sa stiti ca puteti gasi la Apis Donau material biologic de cea mai buna calitate, de exemplu matci Carpatine, produse apicole foarte gustoase si sanatoase dar si consultanta de la specialisti cu foarte multa experienta in apicultura. Drept urmare, daca iti propui sa devii un apicultor respectabil, Apis Donau reprezinta un punct de plecare foarte bun.

Iata care sunt greselile pe care apicultorii incepatori le fac adesea:

Nu cunosti momentele in care ar trebui sa faci extragerea mierii

Extragerea mierii este una dintre numeroasele lucrari pe care un apicultor trebuie sa le faca. La inceput de drum este foarte important sa constientizezi care sunt momentele prielnice pentru extragerea mierii dar si cazurile in care nu este recomandata extragerea.

De exemplu, un prim sfat pe care ti-l putem oferi este sa nu extragi mierea din stup in primul an. Iar asta deoarece albinele vor ramane fara rezerve de miere, fiindu-le aproape imposibil sa supravietuiasca in sezonul rece.

De asemenea, mierea nu se extrage direct din cuib, ci se recomanda extragerea doar din magaziile in care ai la dispozitie un surplus de miere. Daca vei ignora acest detaliu si vei extragere mierea direct din cuib, este foarte probabil ca albinele sa aiba nevoie de ajutor pentru hranire inca din luna august.

Nu le consideri periculoase

Exista multe specii de albine, unele mai agresive si altele mai pasnice. Drept urmare, ar trebui sa te protejezi corespunzator pentru a nu fi intepat. In cazul in care esti alergic la intepaturile albinelor, pot aparea foarte multe probleme chiar de la o singura intepatura.

Nu te lasa incurajat de videoclipurile pe care le vezi pe internet in care unii apicultori efectueaza diferite lucrari in stupine fara a purta echipamentul de protectie. Nu toate albinele reactioneaza la fel, iar de aceea se recomanda sa fii preventiv.

Incepe de jos si cu multa rabdare

Poate ca iti propui ca apicultura sa fie mai mult decat o simpla pasiune si sa iti construiesti un business cat mai profitabil. Ai bugetul necesar pentru a-ti achizitiona inca de la inceput o multime de stupi, asa ca esti hotarat sa incepi de la un nivel inalt. Ei bine, iti recomandam sa nu te avanti chiar atat de tare.

Intreaga ta investitie ar putea fi compromisa iar de aceea ar trebui sa pornesti de jos. Iar asta deoarece astfel vei putea aduna experienta necesara pentru ca mai tarziu sa te poti ocupa de mai multe familii de albine fara a risca pierderi masive.

De asemenea, trebuie mai intai sa descoperi daca apicultura este un domeniu care te pasioneaza sau nu, iar mai apoi poti trece la nivelul urmator.

Nu depistezi la timp faptul ca stupul a ramas fara matca

Probabil ca stii deja faptul ca matca este foarte importanta pentru stup, ba chiar esentiala. Un stup fara matca nu va supravietui prea mult, iar de aceea trebuie sa depistezi la timp pierderea unei matci. De obicei, cand matca nu mai este in cuib, albinele vor fi foarte neorganizate si chiar agitate.

Acestea sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunoasca un apicultor incepator aflat la inceput de drum. Speram ca te vor ajuta ca inceputurile tale in lumea apiculturii sa fie mai placute si mai simple totodata.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *