sept. 19, 2019
1281 Views
0 0

Hai sa alegi chiuveta de bucatarie potrivita

Postat de

Chiuveta bucătărie nu este probabil locul unde ai vrea să îți petreci timpul liber, dar de cele mai multe ori este o necesitate. De aceea, ai tot dreptul de a face minutele petrecute spălând și clătind vase mai ușoare și mai eficiente.

Astăzi vom vorbi despre diferitele tipuri de materiale din care poate fi construită o chiuvetă bucătărie și care dintre acestea s-ar potrivit cel mai bine pentru bucătăria ta și pentru nevoile tale.

Chiuvetele de bucătărie vin în multe materiale diferite, inclusiv din metal și din piatră. Cel mai bun material pentru chiuveta bucătărie pentru tine trebuie să ia în calcul cât de mulți bani vrei să cheltui, care sunt preferințele tale de spălare și de materialul care se potrivește cel mai bine cu stilul tău de bucătărie.

Iată câteva opțiuni comune de luat în considerare:

Chiuveta bucătărie din oțel inoxidabil este una dintre cele mai populare opțiuni, iar materialul continuă să fie îmbunătățit și modernizat. Cele mai noi chiuvete de acest tip sunt mai groase și mai puțin zgomotoase decât predecesorii lor mai puțin costisitori. Chiuvetele din oțel inoxidabil conțin un procent de crom și nichel, care este indicat de numere precum 18/10 (18% crom și 10% nichel). Metalul conferă o strălucire bogată și adaugă rezistență la coroziune. Finisajele variază de la un strălucitor oglindă la un luciu de satin. Chiuvetele din oțel inoxidabil sunt atrăgătoare deoarece sunt accesibile, durabile și ușor de curățat. Cu toate acestea, ele se pot zgâria, iar petele de apă pot deveni o problemă. De asemenea, chiuvetele mai ieftine pot face uneori mai mult zgomot atunci când vasele sunt plasate în chiuveta bucătărie.

Chiuveta bucătărie din fontă este realizată dintr-un material robust, reprezentat de smalț lipit pe o formă de fier. Aceste chiuvete durabile reduc zgomotul și vibrațiile mai mult decât alte materiale, dar pot fi grele la instalare. Un avantaj suplimentar este că chiuvetele din fontă sunt disponibile într-o gamă largă de culori.

eMAG

eMAG

Chiuveta bucătărie compozită poate fi fabricată din cuarț, granit sau alte materiale amestecate cu o bază de rășină acrilică sau poliesterică. Ele prezintă de obicei o culoare gălbuie, rezistență la pete și zgârieturi și se îngrijesc ușor. Cu toate acestea, ele pot fi scumpe.

Chiuveta bucătărie de porțelan vitros, creată inițial pentru băi, este acum utilizată și pentru chiuvetele de bucătărie. Materialul din argilă glazurată este greu și neporos, cu o strălucire de sticlă, însă materialul chiuvetei este predispus la rupere.

Chiuveta bucătărie din cupru, luminoasă, caldă și roșie, va fi punctul focal al bucătăriei. Cuprul are capacitatea naturală de a ucide 99,9% din bacterii. Oamenii de știință au descoperit că moleculele de cupru perforează membranele bacteriilor, inhibându-le metabolismul și oprindu-le creșterea. Acest lucru face ca acest material să fie unul dintre cele mai bune pentru chiuveta de bucătărie, dacă iei în considerare că bucătăria poate fi un teren propice de reproducere pentru germeni.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *