iul. 24, 2018
1886 Views
1 0

Informatii esentiale despre videointerfoane

Postat de

Sistemele de videointerfonie, cunoscute pe scurt ca videointerfoane, sunt sisteme individuale de comunicatie folosite pentru gestionarea apelurilor initiate la poarta unei cladiri. Principala diferenta fata de un interfon este data de existenta unei comunicari video intre interior si exterior. Caracteristica videointerfonului este ca oferta posibilitatea persoanei aflate inauntru sa identifice vizual vizitatorul. Mai mult decat atat, acesta poate initia o discutie sau poate oferi accesul in interiorul clarii prin deblocarea usii.

Componentele unui videointerfon

Cand discutam despre videointerfoane, ne referim la doua echipamente de baza: postul exterior si postul interior. Pe langa acestea se mai adauga incuietoarea electrica sau yalla electromagnetica, sursa de alimentare, cablurile si conectorii. Videointerfoanele pot fi instalate in orice tip de cladire, fie ca vorbim despre vila, bloc sau cladire de birouri. Postul exterior se monteaza la poarta si se caracterizeaza prin cateva elemente care il fac functional in orice conditii. Printre acestea se numara butonul sau butoanele de apel in functie de tipul de videointerfon folosit. In plus, include automat o camera, de preferat cu leduri IR, care sa asigure vizibilitate atat ziua, dar si noaptea. Microfonul incorporat capteaza vocea, iar difuzorul reproduce vocea persoanei aflate in interior.

Unele posturi exterioare au design special si functii aditionale. Spre exemplu daca doriti sa deschideti poarta direct cu un tag sau card, aveti nevoie de videointerfoane cu control acces sau cititor de card incorporat. Altele au deschidere pe baza de amprenta sau tastatura cu acces pe baza de cod.

Monitorul sau postul interior are un ecran si mai multe butoane ce asigura functii diferite. In functie de videointerfonul ales dimensiunea ecranului difera. Cele mai comune sunt monitoarele cu ecran de 7”. Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat imaginea redata este mai clara. Monitorul permite vizualizarea si comunicarea cu persoana aflata la poarta, dar faciliteaza si accesul. Unele videointerfoane au receptor, insa noile modele beneficiaza de handsfree. Butoanele de pe monitor permit deblocarea portii, monitorizarea zonei, reglarea anumitor parametri precum volum, contrast, iluminare, alegerea melodiei preferate. Unele monitoare au memorie interna sau slot pentru SD card care sa faciliteze inregistrarea imaginilor captate cu persoanele aflate la poarta sau cu cele care trec prin fata portii. In prezent cele mai multe videointerfoane au monitor cu ecran tactil, inlocuind astfel butoanele traditionale.

Functii aditionale

In cazul sistemelor performante camera incorporata este setata sa capteze imagini automat, fara a fi necesar sa activati echipamentul. Este una din caracteristicile esentiale ale unui videointerfon. Dupa deblocarea portii sau incheierea conversatiei echipamentul se deconecteaza automat, dupa trecerea unui anumit timp.

Posibilitatea de extindere a sistemului este o alta functie importanta. Daca locuiti la casa poate gasiti interesanta varianta instalarii mai multor monitoare pentru acces mai rapid si usor. Pe de alta parta exista videointerfoane care suporta conectarea la un sistem de supraveghere sau chiar sistem de alarma.

Accesand magazinul online 1CCTV veti gasi o gama variata de videointerfoane disponibile cu livrare imediata din stoc. Videointerfoanele provin de la cei mai mari fabricanti, avand inglobate cele mai noi tehnologii din domeniu.

Categorii:
IT&C
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *