apr. 25, 2020
1043 Views
0 0

Ingrijirea corecta a gazonului. Sfaturi utile

Postat de

Un gazon frumos este visul oricarei persoane care are o mica curte. Gazonul bogat si verde poate sa fie spatiul de relaxare, spatiul pentru gratare si pentru intalnirile cu prietenii. Din pacate, un gazon perfect nu creste de la sine. Acesta trebuie sa fie ingrijit, iar acest lucru nu este tocmai facil.

Daca vrei un gazon frumos, un prim pas este sa te inarmezi cu uneltele necesare: o masina de tuns gazonul , sisteme de irigare, sape cu care sa elimini buruienile, scarificator, aerator, etc. Exista o multime de variante care pot sa iti usureze foarte mult munca si care nu au un cost foarte mare. O buna parte dintre ele le gasesti pe Travandi.ro 

Daca ai toate instrumentele necesare pentru un gazon perfect, ceea ce ai de facut este sa urmezi urmatoarele 5 sfaturi.

  1. O taiere corecta, de fiecare data! Operatiunea de taiere indeseste iarba si o face mai puternica. Aceasta trebuie sa fie diferita, de fiecare data. Practic, ori de cate ori tunzi gazonul trebuie sa alegi o alta directie. Pe perioada primaverii este bine sa tai iarba cat mai scurt, iar pe perioada verii sa o lasi ceva mai lunga, deoarece suporta mai bine perioada de seceta.
  2. Fertilizarea. Taierea nu aduce numai beneficii. O taiere frecventa indeparteaza nutrientii din iarba, care trebuie sa fie inlocuiti in asa fel incat sa pastreze gazonul verde si frumos. La inceputul fiecarei primaveri trebuie sa fie folositi fertilizatori cu fosfor, azot si potasiu, in asa fel incat firul de iarba sa aiba toti nutrientii de care are nevoie. Din fericire, exista o multime de produse pe piata, multe dintre ele de o foarte buna calitate;
  3. Irigarea. Pe langa nutrienti, iarba are nevoie si de apa. O irigare corecta trebuie sa tina cont de umiditate si de temperatura. In genera, este bine sa uzi gazonul o data pe zi, seara sau dimineata, inainte de temperaturile maxime. Irigarea manuala poate fi placuta si relaxanta, insa pentru cei care nu au timp pentru o astfel de irigare, exista numeroase sisteme automate, ce pot programa fiecare picatura de apa.
  4. Eliminarea buruienilor. Un sol fertil atrage si alte plante in afara firului de iarba. Din pacate, acestea pot sa fie destul de deranjante. Margaretele, papadia si trifoiul pot fi indepartate, insa, fie cu ajutorul unui erbicid selectiv, fie cu ajutorul unor instrumente precum scormonitorul de radacini.
  5. Aerarea. Nici un gazon mult prea des nu este bun. Radacinile ierbii au nevoie de aer, in asa fel incat sa poata respira si sa se poata dezvolta. Aerarea se poate face cu ajutorul unei furci sau cu ajutorul unui scarificator.

Desi ingrijirea gazonului poate parea o adevarata pacoste, pentru cei care iubesc natura este chiar placuta. in plus, exista o multime de instrumente care fac treaba in locul tau, asadar, tot ceea ce ai de facut este sa te informezi cat mai bine.

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *