mart. 4, 2021
985 Views
0 0

La ce foloseste alcoolul izopropilic

Postat de

Alcoolul izopropilic este un dezinfectant pe care il puteti avea in vedere, acesta distrugand chiar si cele mai rezistente microorganisme. Multe industrii se folosesc de toate avantajele pe care acest alcool izopropilic le pune la dispozitia lor. El are asadar o multime de intrebuintari, fiind util atat in vopsitorie, cat si in detailing, electronica si tipografie. El este si materia prima pentru solutiile dezinfectante pe baza de alcool.

La ce foloseste acest alcool?

El este folosit foarte des la stergerea caroseriei dupa polish, iar daca nu s-a efectuat acest proces de polish, acesta este util si inainte de aplicarea protectiei. El mai este o solutie foarte buna si pentru degresarea geamurilor si inainte de aplicarea tratamentului hidrofob. El poate fi aplicat folosindu-se un pulverizator Kwazar, acesta fiind ideal pentru aceste situatii.

Acest alcool este folosit si in dezinfectante, el fiind chiar ingredientul cheie in ceea ce priveste aceste dezinfectante. Nu trebuie sa confundati acest alcool cu spirt medicinal. De asemenea, el nu trebuie folosit fara a va lua anumite masuri de siguranta. Dezinfectantul pe baza de alcool izopropilic este foarte util, acesta avand un rol important in igienizarea diverselor obiecte. El este un solvent puternic, fiind folosit des in industrie pentru o degresare cat mai buna. Acesta are si proprietatea de a distruge cu usurinta o mare parte a microbilor, bacteriilor, dar si virusurilor.

Trebuie totusi sa va folositi de acest alcool izopropilic cu prudenta si in nici un caz sa nu-l confundati cu alcoolul medicinal. Acesta este un alcool mult mai puternic, iritand mucoasele, ochii ,dar si pielea, daca este folosit in concentratie mare, de aceea aveti mereu grija de cantitatea de alcool pe care o folositi. El este folosit foarte rar in ceea ce poriveste ranile, fiind ideal in schimb, mai ales pentru dezinfectarea instrumentelor, dar si a aparaturii medicale. Se foloseste rar pe ranile deschise pentru ca provoaca usturimi puternice, acesta arzand tesutul bolnav.

Combinat cu apa, el reuseste sa elimine petele de cafea, de marker, dar si de vin sau de iarba. De asemenea, el mai reuseste si sa elimine in acelasi timp mirosurile grele, omorand bacteriile, dar si ciupercile. Acestea se dezvolta in incaltamintea din piele, de aceea puteti oricand apela la acest tip de alcool pentru a le elimina. Alcoolul izopropilic mai este util si pentru faptul ca reuseste sa curete aparatura electronica, el igienizand si telefonul mobil, laptopul, tastatura, dar si telecomanda precum si alte aparate care sunt folosite la fel de des.

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *