oct. 7, 2019
1104 Views
0 0

Motosapa sau motocultor: care este mai potrivit pentru dumneavoastra

Postat de

Indiferent dacă aveți un teren mare pe care doriți să îl lucrați sau o mica grădină în care doriți să cultivați diverse, munca manuală este destul de grea. Efortul depus pentru a pregăti pământul pentru cultivare este foarte mare și puteți, cu siguranță, să angajați persoane pentru a face munca în locul dumneavoastră, dar costurile pot fi destul de ridicate, având în vedere faptul că pământul trebuie lucrat atât primavera cât și toamna.

Indicat este să vă achiziționați o motosapă sau un motocultor, dar și acest lucru poate fi destul de dificil întrucât există o multitudine de modele pe piață. Mai întât de toate trebuie să știți pentru ce optați în funcție de nevoie dumneavoastră. Foarte multe persoane folosesc termenii de ”motosapa” si ”motocultor” ca sinonime, dar acest lucru este eronat.

Motocultoarele sunt destinate lucrării terenurilor foarte dificile și cu o suprafață mare. Ca și dimensiune, un motocultor este mult mai mare decât o motosapă și poate veni cu o serie de accesorii precum: o freză de pământ, bară de cosire, cultivator, semănătoare, sapă pentru cartofi, plug simplu și reversibil, tocător de vegetație, mașină de tuns gazon și chiar turbine și lama de zăpadă. Din punct de vedere al mentenanței, este recomandat să verificați des ambreiajul și filtrul de aer și, de asemenea, să folosiți tipul de ulei potrivit care este de obicei prezentat în manualul de utilizare al motocultorului.


Motosapa este, însă, folosită pentru a sapa terenul, pentru a mărunți pământul și, poate, pentru a ara soluri mai moi. O motosapă este utilă într-o grădină sau un teren cu o suprafață mica de maxim 2000 metrii pătrați. Este un utilaj agricol care, datorită construcției sale simple, este foarte ușor de manevrat, cântărind între 30 și 60 de kilograme. Este dotat cu două roți care facilitează utilizarea. De obicei, este dotat cu un motor de putere relativ mică comparativ cu un motocultor, și are doar câte o viteză (înainte și înapoi, iar pentru unele modele doar înainte).  Are transmisie melcată și o lățime a frezelor de maxim 50 de centimetrii ceea ce o face perfectă pentru spațiile înguste. Avantajul unei motosape este că poate fi folosit și în solarii și sere tocmai datorită dimensiunilor sale reduse.

motosapa - eMAG

motosapa – eMAG

Și motosapa are nevoie de îngrijire periodică asemenea motocultorului. Și aici se recomandă verificarea filtrului de aer, dar și a ambreiajului și reglarea acestuia pentru a oferi un cuplu maxim. Uleiul utilizat trebuie, de asemenea, să fie unul potrivit, fiind recomandat cel din manualul de instrucțiuni al motosapei achiziționate.

Ca și preț, este de la sine înțeles că un motocultor este mai scump decât o motosapă, dar acest lucru nu înseamnă că unul e mai bun ca altul, ci doar că fac lucruri diferite. În funcție de nevoile și bugetul dumneavoastră puteți să optați pentru unul din cele două utilaje, având siguranța că vă vor ușura considerabil munca. În cazul în care doriți să lucrați o grădină mică sau o vie de dimensiuni mici, o motosapă poate fi alegerea perfectă. Pentru terenuri de dimensiuni mult mai mari, la ferma, se recomandă un motocultor.

Etichete:
· · · ·
Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *