mart. 18, 2019
1776 Views
0 0

Noile modele de motociclete Honda din gamele CB 500 si CB 650 se regasesc acum si in showroom-uri

Postat de

Primavara lansarilor de motociclete vine cu stiri proaspete!

Noile modele de motociclete Honda din gamele CB 500 si CB 650 se regasesc acum si in showroom-uri!

Primavara aduce cele mai noi si asteptate stiri iubitorilor de motoare! Este vorba despre mult asteptata lansare a noilor modele Honda din gamele CB 500 si CB 650, care acum pot fi vizionate de catre publicul interesant in showroom-urile dealerilor autorizati din Romania.

Printre altele, modelele din gamele CB 500 si CB 650 aduc performante mult imbunatatite la motor, sistemul de franare, dar si la partea electrica. Modelele se prezinta cu un releu incarcare ultramodern si ultra performant.

Aspiratii mari pentru Honda

Se pare ca anul 2019 este anul marilor asteptari si sperante pentru Honda. Din ultimele stiri, nu mai incape nicio urma de indoiala ca Honda prezinta, la momentul actual, un line-up destul de atragator in special pentru riderii aflati la inceput de drum in motociclism.

Dintre cele doua modele, gama CB500 ofera un roaster si arata precum un adventure-bike care se poate conduce cu permisul A2, in timp ce CB650 arata mai apetisant decat oricand si ofera o noua facilitate pilotajului, in sensul unor performante imbunatatite substantial si a unor dotari cuprinzatoare.

Din gama CB500, cele mai in voga modele par a fi CB500F, CB500X, CBR500R, CB650R și CBR650R , care pot fi deja vizionate, spre achizitie, de catre riderii interesati.

Schimbari majore impuse de catre gigantul japonez

In afara de imbunatatirile pe partea electrica si a unui releu incarcare nou (ceea ce duce la o autonomie mai buna), modelul CB650F este cu aproximativ 6 kg mai usor (acum cantareste circa 202kg), indeosebi datorita interventiilor efectuate la nivelul cadrului de otel, rezervorului si scaritelor. Motorul actual are capacitatea de a dezvolta 95CP si 12000 de rotatii pm. In plus, detinatorii permisulului A2 sau acum sansa unica de a achizitiona seria limitata.

Pe parte electrica, imbunatatirile includ si crearea unui sistem nou de control al tractiunii, denumit, generic, Honda Selectable Torque Control.

Desingul este unul sportiv, insa destul de masiv, cu un aspect oarecum agresiv, cel putin pe partea din fata. In plus, trecerea de la varianta CB650F la CB650R denota mai multa sportivitate si design cu doua faruri si prize de aer sub ele.

Farul si semnalizatoarele cu LED sunt cuprinse in echiparea de serie, iar noul bord LCD este dotat cu un indicator de treapta si bec “Shift UP” pentru schimbarea treptei de viteza.

Masa motocicletei se reduce cu circa 5-6 kg, iar noul sistem de franare include discuri flotante de  310 mm pe fata, cu etriere radiale cu 4 pistonase.

In aceasta varianta regasim si un ambreiaj antihopping.

Honda CB500X, CB500F și CBR500R

Modelul Honda CB500X a cunoscut modificari ample fata de versiunile aparute pe piata in anii precendenti.

Pentru anul acesta, motociclera ofera un design spectaculos si o protectie aerodinamica mai buna. Farul si semnalizarile sunt cu LED, ghidonul este mai inalt, in timp ce bordul LCD include bec shift up pentru schimbarea treptei si indicator de treapta.

Cu toate aceste schimbari, puterea maxima a motorului a ramas la 48CP, pentru a se incadra la categoria de vehicule A2. Galeriile si distributia de admisie si de evacuare au suferit modificari pentru a oferi mai mult cuplu la regimuri joase si medii. Motocicleta este echipata cu o toba noua, cu doua iesiri si un sunet mai prietenos al motorului. De asemenea, modelul are incorporat si un ambreiaj antihopping si un releu incarcare (sau regulator de tensiune) mai performant, comparativ cu versiunile precedente.

In cazul versiunii CBR500R, motocicleta dispune de o noua suspensie spate, iar farul dublu este cu LED!

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *