Se spune că orice răspuns poate fi găsit în cărți, însă ce te faci când citind, întrebările se înmulțesc? Acesta este cazul lecturii „Fata din tren”, scrisă de Paula Hawkins, o carte intrigantă și cu totul suprinzătoare. „Fata din tren” este un thriller psihologic care, cu siguranță, îți va crea multe neliniști și te va coopta în acțiune alături de personaje. Exact! Este genul acela de carte despre care spui „termin pagina asta și ma reîntorc la activități” și, de fapt, te trezești la sfârșitul lecturii într-o clipă, fără să îți fi dat seama când a trecut timpul. „Fata din tren” este savuroasă, complet acaparantă și te va face să te îndoiești de fiecare personaj. Cu siguranță, nu este o carte căreia să îi anticipezi finalul și tocmai în acest lucru stă întreaga fascinație pe care o provoacă!
Dar ce este atât de minunat la această carte? Ei bine, povestea este una destul de tristă și întunecată și se conturează în jurul personajului principal, Rachel. Pe fondul unei probleme cu alcoolismul și a unei căsnicii eșuate, Rachel este creionată drept un personaj cu puternice traume psihice care se manifestă și în comportament. Aceasta încă este chinuită de momentul în care soțul ei, Tom, a părăsit-o și nutrește constant sentimente de vinovăție. În fiecare dimineață, Rachel merge cu același tren spre Londra și știe exact momentul în care trenul va opri la același semnal defect, punct din care își poate zări fosta casă în care acum locuiesc Tom și noua lui soție, Anna, împreună cu un copil pe care Rachel nu i l-a putut oferi. Dat fiind faptul că Rachel trece prin asemnea traume profunde, aceasta nu poate privi fosta ei locuință, însă a format o obsesie pentru casa de la numărul 15 în care locuiește un cuplu care, în viziunea lui Rachel, pare cuplul ideal. Necunoscându-i, femeii i-a atribuit numele de „Jess”, iar bărbatului numele de „Jason”.Cu toate acestea, Jess dispare și acest lucru îi oferă șansa lui Rachel de a se implica în viețile lor, contextul prin intermediul căruia află și numele lor reale, Megan și Scott.
Firul narativ este extrem de palpitant, „Fata din tren” suprinzând prin fiecare pagină citită. Romanul ne dezvăluie rând pe rând că personajele nu sunt deloc ceea ce par și că toate pot fi bănuite de cele mai rele intenții. Rachel este cel mai analizat personaj al cărții „Fata din tren” iar imaginea ei este întruchiparea suferinței și a terorii sufletești. Acțiunea mereu incitantă și alertă nu îți va da răgaz să te plictisești, ci te va antrena într-o competiție cu personajele, vrând să descoperi cât mai repede ce se mai petrece. „Fata din tren” prezintă personaje foarte atent construite, în care psihicul și inteligența sunt elementele centrale care le definesc.
Finalul este unul absolut genial, care îți va depăși toate așteptările și ideile concepute pe parcursul lecturii!
Dacă încă nu știi ce carte să citești și vrei ceva cu totul neașteptat, atunci „Fata din tren” este porția de suspans de care ai nevoie!