iun. 24, 2019
3219 Views
0 0

Pe taramuri pietruite cu noua versiune test BMW R 1250GS Adventure

Postat de

In miez de vara, se cuvine sa parcurgem, macar odata, un drum palpitant cu o motocicleta puternica, cu o garnitura ambreiaj rezistenta, capabila sa faca fata tuturor intemperiilor si solicitarilor la care este expusa de catre cel mai inflacarat motociclist. Iata ca, dupa lungi teste si imbunatatiri, noua serie a motocicletei BMW R 1250 GS Adventure poate fi admirata pe drumurile cele mai periculoase.

Practic, noua serie Adventure a prestigioasei GS a primit un motor cu performante mult imbunatatite comparativ cu versiunile anterioare, de 1250 cc, dar si o distribuitie variabila ShiftCam.

Puternica si robusta, dar fiabila, in egala masura, motocicleta BMW R 1250 GS Adventure a fost supusa numeroaselor teste, atat pe sosea, cat si offroad, pentru a demonstra cateva dintre calitatile sale care sa reprezinte un subiect de referinta al categoriei endure-tourerelor mari si foarte  mari.

Chiar daca este o versiune mai noua, motocicleta BMW R 1250 GS Adventure a castigat o buna reputatie, fiind plasate, fara dubii, in randul motocicletelor simbol. Desigur, GS-ul suprem a fost dintotdeauna o motocicletă foarte competenta, asta o stim cu toții. Dar, mai mult decat atat, a devenit simbolul aventurii in sine, in special prin prisma performantelor pe care le poate dezvolta. Mai mult decat atat, superba BMW R 1250 GS Adventure este capabila sa proiecteze, indubitabil, imaginea fidela si perfecta a motociclistului pregatit sa porneasca intr-o calatorie catre locuri indepartate si poate, private de civilizatia lumii inconjuratoare si mai apropiata de primitivismul cadrului natural.

BMW R 1250 GS Adventure: o motocicleta extrema cu o buna garnitura ambreiaj

BMW R 1250 GS Adventure este, de altfel, o motocicleta extrema, robusta, dar si o combinatie ideala intre aerodinamism si performanta. Este, totodata, o motocicleta extrema, care a ajuns sa cantareasca nu mai putin de 268 kg la plin, este echipata cu un rezervor de 30 de litri, un motor de 1254cc, care dezvolta 136CP si un cuplu motor de 143 Nm, o suspensie cu 2 cm mai inalta decat in cazul seriilor precendente, un parbriz inalt, flancuri impresionante, inconjurate cu un crash-bar pe masura, dar si o garnitura ambreiaj de calitate, care se uzeaza mult mai greu.

Desi nu impresioneaza prin design, BMW R 1250 GS Adventure ramane, totusi, o motocicleta frumoasa care capteaza prin acel farmec al vehiculului care isi exprima scopul prin estetica.

Din punct de vedere estetic, noul 1250 difera de vechiul model doar prin cateva detalii: flancurile sunt de culoarea aluminiului si crash-bar-ul se extinde in sus pana aproape de parbriz. Apoi, ea se remarca prin cateva scheme coloristice complet noi, dintre care se detaseaza varianta HP, care combina albastrul cu alb, cu negru si cu auriul jantelor intr-un fel foarte placut ochiului.

Garnitura ambreiaj mereu in centrul atentiei

Totodata, BMW R 1250 GS Adventure se remarca si printr-un standard inalt al garniturii de ambreiaj. Mai precis, o garnitura ambreiaj a oricarei motociclete BMW se detaseaza prin rigoarea cu care este fabricata, prin durabilitate si rezistenta chiar si la cele mai intense suprasolicitari ale motociclistului. Nu degeaba ocupa un loc de top in categoria sa enduro.

Franele sunt oarecum noi, unele dintre etriere fiind produse de Hayes, altele de Brembo. Nu poti sa-ti dai seama exact de marca, pentru ca toate sunt inscriptionate cu sigla BMW. Dar nu există motive de ingrijorare, compania americana Hayes este detinuta tot de Brembo si senzatia pe franare este foarte bună, atat ca putere de decelerare, cat si ca progresivitate.

Asadar, ii pot da noii BMW R 1250 GS Adventure o bila alba, prin progresul tehnic pe care l-a adus in domeniul moto, dar si pentru combinatiile fabuloase pe care a reusit sa le dezvolte.

 

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *