mart. 4, 2021
1278 Views
0 0

Pentru podele fara imbinari alege pardoseli poliuretanice. Afla unde le gasesti

Postat de

Suprafata de mers dintr-o incapere are atat functionalitati practice cat si estetice.

Oferind conditii pentru trafic in siguranta, care nu aluneca, varianta de pardoseli poliuretanice este din ce in ce mai cautata, atat pentru locuintele private cat si pentru zonele industriale.

 

De ce pardoseli poliuretanice?

Daca avem un spatiu care necesita renovari sau amenajari serioase, trebuie sa ne decidem inca de la inceputul proiectului ce fel de materiale vom utiliza. In functie de destinatia finala a spatiului si de stilul folosit pentru amenajare, putem alege dintre urmatoarele variante:

  • Stilul clasic – destinat spatiilor private locuite de persoane care isi doresc o amenajare cu lemn, cu mobila masiva, draperii de catifea etc. Acest stil se poate intalni si la unele institutii publice, care isi desfasoara activitatea in domeniul culturii, cum ar fi de exemplu bibliotecile sau muzeele;
  • Stilul modern – preferat de persoanele moderne, adaptate la prezent, cu mobilitate peste medie, care calatoresc mult. Se caracterizeaza prin materiale si accesorii practice, combinate cu tehnologie de ultima generatie;
  • Stilul industrial – este de asemenea intalnit atat in locuinte private, ales de proprietarii nonconformisti, dar in special pentru spatii comerciale sau industriale. In cazul al doilea, este nevoie de suprafete practice, usor de curatat, cea mai potrivita alegere fiind pardoseli poliuretanice;
  • Stilul minimalist – se potriveste oamenilor care isi doresc o viata fara complicatii, care aleg doar elemente functionale, fara incarcaturi inutile si fara alte adaosuri estetice. Elementul care defineste alegerile lor se refera la termenul de “practic” iar aici putem include foarte bine si pardoseli poliuretanice. Fiind usor de montat si de intretinut, aceste pardoseli le ofera persoanelor atrase de stilul minimalist tot confortul necesar;
  • Stilul sanitar – este intalnit cu precadere in cabinetele medicale si stomatologice, in spatiile destinate spitalelor. Este caracterizat prin cerinte speciale pentru functionarea in siguranta. Deoarece este nevoie de conditii de igiena maxima, alegand pardoseli poliuretanice, se pot indeplini cumulativ toate conditiile impuse in mod legal.

Pentru majoritatea stilurilor de amenajare se pot alege pardoseli poliuretanice care sunt atat decorative cat si functionale.

Varianta de pardoseli poliuretanice ofera o solutie atat practica cat si frumoasa si poate fi aleasa cu incredere in locuintele particulare. In comparatie cu pardoselilele epoxidice, acestea sunt mult mai indicate pentru incalzirea prin pardoseala. Este o tehnica foarte cautata in casele si bucatariile moderne.

 

Principalele avantaje ale folosirii de pardoseli poliuretanice includ:

  • O paleta mare de culori din care putem alege;
  • Stratul poate fi turnat in grosimi variabile;
  • Accesibile din punct de vedere al costurilor de montare;
  • Deoarece se aplica sub forma lichida, nu creeaza imbinari, denivelari sau crapaturi;
  • Pot fi utilizate atat la interior cat si la exterior.

Alegand pardoseli poliuretanice avem parte de confort sporit la mers, datorita elasticitatii mari

Finisajele din poliuteran pot varia de la satin la semilucios sau lucios. Diverse tipuri de adezivi de uzura pot fi incorporati in textura stratului superior, oferind atat siguranta sporita cat si texturi incredibil de comode. Aceste pardoseli sunt de multe ori mai ferme decat pardoselile din lemn sau pardoselile laminate, fiind in acelasi timp mult mai comode la mers datorita elasticitatii oferite de materialele din care sunt compuse.

O alta calitate pe care o gasim la pardoseli poliuretanice este faptul ca pot fi aplicate pe suprafete denivelate.

Cand se pune problema unei diferentieri intre pardoseli poliuretanice si pardoseli epoxidice: pardoseliindustriale.ro/pardoseli-epoxidice/ putem mentiona faptul ca acestea din urma sunt utilizate in special in industriile grele, depozite si logistica. In orice situatie care implica miscari de vechicule grele, sunt luate in considerare in primul rand pardoselile epoxidice.

Indiferent de amenajarea pe care doriti sa o faceti, puteti afla mai multe detalii apeland la specialistii de la www.pardoseliindustriale.ro.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *