iun. 9, 2018
1563 Views
0 0

SEO off-page, solutie durabila pentru cresterea unui business

Postat de

Termenul de SEO – abreviere provenita de la SEARCH ENGINE OPTIMIZATION – este o metoda sigura de a creste un website in motoarele de cautare. In fapt inseamna pozitii bune in motoarele de cautare, trafic organic, vizibilitate si utilizatori. Pentru un website sau o afacere in mediul online, acestea sunt “cheia” catre succes.

Scopul acestor metode si servicii SEO este de a creste popularitatea unui website, indiferent de continutul pe care il promoveaza. Tehnicile folosite sunt complexe si au la baza analize atente asupra structurii interne a site-ului, a produselor/serviciilor promovate si asupra concurentei. Rezultatele unor metode corect aplicate aduc trafic de calitate, adica  utilizatori interesati de produsele/serviciile/informatiile prezentate.

Metodele SEO se impart in doua mari categorii, din prima categorie fac parte instrumentele de analiza on page, adica aspectele legate de modul de functionare a site-ului si de impresia pe care o lasa asupra utilizatorului. O pagina care se incarca rapid, are informatii de calitate, imagini relevante si butoane situate intuitiv, lasa o impresie placuta, iar vizitatorul va reveni. In cazul in care acest lucru nu se intampla, vizitatorul paraseste pagina inainte de a finaliza actiunea pe care doreste sa o intreprinda.

IN a doua categorie se gasesc instrumentele SEO off page, care sunt necesare pentru a castiga pozitii in motoarele de cautare si reputatie. Cele mai multe servicii SEO sunt concentrate in  jurul acestora. Tehnicile off page folosite se specialisti sunt orientate in doua mari directii: optimizarea web site-ului si cresterea autoritatii prin obtinerea de link-uri.

Optimizarea web site-ului

Prin optimizarea unui site implementeaza practic un limbaj, ce trebuie citit de motoarele de cautare. Fiecare cuvant care este asociat cu site-ul respectiv trebuie sa fie relevant, usor de inteles de motoarele de cautare.

Cresterea autoritatii site-ului

Autoritatea este o calitate recunoscuta de motoarele de cautare, ca site-ul respectiv are continut bun, folositor si este unul ce poate fi accesat in siguranta. Autoritatea unui website se realizeaza prin castigarea de link-uri sau printr-un sistem extrem de complex de link-building.

Fiecare apreciere pozitiva este luata in calcul, in procesul de crestere a autoritatii. Aceasta notorietate poate fi castigata si prin obtinerea de  link-uri pe alte site-uri ce sunt bine vazute de Google, Yahoo sau Bing.

In fapt cresterea notorietatii este o schema complexa de strategie si publicare de continut valoros. Pentru a beneficia de rezultate imbucuratoare, fiecare schema este insotita de rapoarte atent realizate. In functie de acestea poate fi monitorizat succesul campaniei si pot fi integrate noi elemente care sa creasca rezultatele.

Componentele SEO sunt esentiale pentru cresterea unui website si totodata a unei afaceri in mediul online. Fata de campaniile platite, care odata cu epuizarea bugetului nu mai au eficienta, acestea ofera rezultate pe termen lung. Metodele SEO off page au rezultate durabile in timp, efectele acestora mentinandu-se si dupa ce campania a ajuns la final.

Fie ca vine vorba de magazine online, reviste, site-uri de prezentare si servicii, instrumentele SEO propuse de specialisti sunt personalizate, fiecare campanie fiind orientata catre particularitatile businessului respectiv.

Etichete:
Categorii:
IT&C
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *