mart. 24, 2020
1310 Views
0 0

Sfaturi pentru intretinerea laptopului

Postat de

Pentru majoritatea persoanelor este convenabil sa ramana active si sa aiba un laptop (Lenovo, Dell, HP, Acer etc.), decat sa fie legate de un desktop (un computer neportabil). Studentii, redactorii, marketerii, agentii de vanzari si antreprenorii se bazeaza pe laptopurile lor pentru a-si desfasura activiatea, pentru a ramane in contact cu prietenii, colegii si partenerii de lucru, pentru a scrie note si pentru a analiza foi de calcul.

Un laptop bun poate fi performant pe cat ii mai permiti si tu sa fie. De aceea, unele laptopuri mai performante pot fi foarte scumpe, in comparatie cu un desktop.

Sfaturi pentru a-ti proteja investitia

Pentru ca un laptop (https://www.onlaptop.ro/service-laptop-lenovo) nu este atat de ieftin pentru a fi reparat sau pentru inlocuirea componentelor, este important sa stii sa ai grija de el. Este o investitie pcare se poate plati de la sine de cele mai multe ori.

Laptopul tau poate avea mai multe avarii la care nu te gandesti. Este destul de expus la o multime de factori. Gandeste-te ca il iei cu tine cu avionul, in cafenele, in vacante sau excursii. Cel mai probabil folosesti cu el o multime de dispozitive, poate chiar mai multe decat la un desktop. Cu atat mai mult ar trebui sa acorzi atentie tovarasului tau de drum.

O idee buna este sa ai grija de el si sa-l duci periodic la un service reparatii laptopuri Lenovo, Dell, HP, Acer etc., unde poate fi curatat temeinic, atat la exterior, cat si la nivel de placa de baza. Acest lucru il va impiedica sa se supraincalzeasca si sa-ti faca probleme mai repede decat te-ai astepta.

Iata cateva sfaturi despre cum poti avea grija de laptopul tau.

– Daca intentionezi sa calatoresti, atunci ai grija la dispozitivele media de conectat. Protejeaza-le in mod corespunzator. De asemenea, cand inchizi laptopul, nu-l pune in modul de veghe (sleep) sau in standby mode.

– Temperaturile extreme sau schimbarile de temperatura pot avea anumite efecte negative asupra unui laptop Lenovo, Dell, HP, Acer etc.. Daca ai ajuns intr-o zona cu frig, nu ar trebui sa pornesti laptopul imediat. Asteapta sa se incalzeasca. La fel, daca iarna ajungi cu el intr-o camera de hotel calduroasa, nu te grabi sa-l pornesti. Lasa-l sa ajunga la temperatura camerei. Asta s-ar putea sa dureze ceva timp.

– Ecranul unui laptop (www.onlaptop.ro/reparatii-laptop-bucuresti/inlocuire-display-laptop) este componenta cea mai fragila si cea mai expusa riscului. Poate fi fisurat sau deteriorat foarte usor. De aceea, este important sa-i acorzi atentie, sa-l cureti cu solutii speciale. Nu atinge ecranul si nu-l preza pentru ca acest lucru poate determina aparitia pixelilor.

Categorii:
IT&C
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *