mart. 25, 2021
1262 Views
0 0

Sfaturi simple pentru pastrarea covoarelor curate

Postat de

Samponarea profesionala obisnuita a covoarelor este cea mai buna optiune pentru pastrarea covoarelor unei case curate, dar retineti cateva sfaturi practice, dar simple, pentru a va asigura ca podelele casei dvs. sunt in cele mai bune conditii intre sesiunile de curatare profesionala:

  • Taiati unghiile si ghearele animalului dvs. de companie, nu doar pentru a reduce cantitatea de murdarie pe care ar putea sa o produca pe un covor, ci pentru a evita sa traga firele si fibrele covorului. Firele slabite permit murdariei si resturilor sa se fixeze mai bine in covor, asadar unghiile taiate pot duce la covoare mai curate!
  • Investiti intr-un filtru de aer sau purificator de aer pentru intreaga casa sau cel putin pentru camerele pe care le utilizati cel mai mult. Un purificator de aer va prinde si bloca praful si murdaria aeriene, astfel incat aceste resturi sa nu se poata aseza pe covoare, mentinand pardoselile mai curate in general.
  • Verificati sitele ferestrelor si usilor de acasa. Daca ochiurile acestor site sunt foarte largi, au deschideri mari, investiti in site cu ochiuri mai mici, pentru a mentine praful din aer si alte resturi in afara casei.
  • Spalati-va regulat suprafetele exterioare ale casei, este recomandarea platformei www.spalatoriecovoare.net. Murdaria, praful si alte resturi acumulate in afara casei pot deveni in cele din urma aeriene si se pot indrepta spre interior, asezandu-se pe covoare si alte materiale de pardoseala.
  • Schimbati filtrul cuptorului cel putin in fiecare an, daca nu chiar mai des pe tot parcursul anului, si curatati profesional si conductele de aer ale casei. Murdaria si praful se instaleaza in conductele unei case si apoi sunt aruncate pe covoare, iar un filtru de cuptor vechi si infundat nu va prinde cat mai mult praf si resturi din aer, permitandu-i sa se aseze pe podele.
  • Nu presupuneti niciodata ca aspirarea regulata deterioreaza cumva covoarele, deoarece aspirarea zilnica indeparteaza murdaria si praful care altfel acopera fibrele si provoaca uzura extinsa pe covoare. Investiti intr-un aspirator puternic si folositi-l in fiecare zi pentru a mentine covoarele cat mai curate intre curatarile profesionale!

Intrebari conexe

Curatarea covoarelor le strica?

Utilizarea necorespunzatoare a periilor de curatare si utilizarea unui sampon sau detergent prea dur poate deteriora fibrele covorului; totusi, particulele de murdarie si alte resturi aplatizeaza, de asemenea, fibrele covorului, astfel incat, in cele din urma, trebuie inlocuite, mai degraba decat curatate.

Cum curatati manual un covor?

Cea mai buna metoda de curatare manuala a covoarelor implica stergerea unei pete cu o carpa alba saturata cu otet alb. Otetul dizolva multe tipuri de pete alimentare, pete de animale de companie si alte resturi. O clatire temeinica cu o alta carpa umeda ar trebui sa inlature orice urma de pete.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *