iul. 20, 2018
1617 Views
1 0

Siguranta parcurgerii drumurilor accidentate cu un ATV peformant

Postat de

A venit vara! Si, odata cu ea, sufletul oricarui impatimit al aventurilor senzationale pe terenurile accidentate de munte sau trasee off road este invaluit adanc in mirajul celor mai hit provocari ale sezonului estival!

Cu siguranta, provocarea exploatarii celor mai dificile rute din tara vine la pachet cu dorinta arzatoare de a aduce adrenalina la cote maxime!

Asadar, avand in vedere ca sezonul moto este in toi, un lucru trebuie sa stim! Vara aceasta, atv-urile vor redefini filosofia condusului pe traseele off road

Siguranta conducerii pe drumurile de munte nu depinde doar de abilitatile tehnice ale riderului, ci si de parametrii de functionare a vehicului.

Fie ca sunteti un novice in lumea vehiculelor off road, ori un veteran cu sute de incercari sau plimbaqri la activ, cumpararea si mai ales condusul uni atv potrivit poate reprezenta, cu certitudine, un motiv de mare bucurie.

Desi nu este un vehicul care sa demareze cu viteze impresionante, mersul cu ATV-ul, luat pas cu pas, presupune o anumita doza de risc, care poate strica oricand placerea si entuziasmul exploarii unor locuri demult visate.

Inainte de a va decide, deci, de a porni la drum, nu uitati si de instructiunile specializate cuprinse intr-un manual de reparatie ATV (ATV repair manual).

Specialistii in reparatii, iti propun, in continuare, cateva sfaturi de care iti recomandam sa tii cont:

Informarea

Tocmai ai decis sa treci la nivelul urmator si sa vezi realitatea inconjuratoare deplasandu-te cu ajutorul unui vehicul off road? Ei bine, primul pas in acest lung “examen” al provocarilor a fost trecut! Mai departe, pentru a cunoaste modul si caracteristicile de functionare ale ATV-ului, cel mai subtil secret al sigurantei in mers este, fara indoiala, informarea! Iar informarea despre modul de utilizare si despre operatiunile minore realizate in caz de mici defectiuni tehnice pot fi obtinute, in cel mai flexibil mod, dintr-un manual de reparatie ATV (ATV repair manual).

In concluzie, daca te-ai gandit deja sa pornesti cu pasi mici, dar siguri, catre aventura incendiara a verii, iti recomandam, pe aceasta cale, sa nu mai stai pe ganduri! Vei avea foarte multe lucruri de invatat parcugand temeinic continutul unui ghid complet! Din manual veti afla cat de rezistenta este achizitia dvs, pe unde puteti calatori si ATV-ul si cu ce viteze. De asemenea manualul te invata lucrurile de baza precum pornirea si manevrarea vehiculului (stim, lucrurile astea probabil le cunosti, dar pot exista amanunte care fac diferenta intre ceea ce stii si cum se comporta ATV-ul cu adevarat).

Verifica uleiul de motor

Verificarea periodica a uleiului de motor al unui ATV reprezinta, fara doar si poate, o datorie morala a oricarui rider responsabil. Gradul de uzura a acestuia creste progresiv, pe masura utilizarii tot mai frecvente a vehicului. Mai mult, din cauza prafului care se ridica constant pe durata deplasarii, uleiul de motor se amesteca cu diferite impuritati. Nu este cazul sa treci la inlocuirea imediata a acestuia, ci doar sa stai in stand by pentru fi pregatit oricand in vederea realizarii acestei operatiuni. Din punct de vedere tehnic, uleiul se inlocuieste in momentul in care, prin descompunere, ajunge sa isi piarda din calitatile de lubrifiere si racire. In acest caz, componentele metalice vor suferi un proces rapid de degradare, cu impact ireversibil asupra vietii motorului.

Acordati o atentie sporita verificarii prezoanelor si a sistemului de transmisie

Daca esti un conducator ATV cu state vechi, stii deja ca verificarea transmisiei si a prezoanelor reprezinta doua dintre operatiunile vitala pentru a te asigura de o deplasare in deplina siguranta pe drumurile accidentate sau pe traseele din afara rutelor publice.

Potrivit specialistilor, osia ATV-ului este, in majoritatea cazurilor, componenta ce mai solicitata, mai ales atunci cand vehiculul dispune de o suspensie standard. Uzura devine mai frecventa in contextul in care se aplica o inaltare a vehiculului. De obicei, in astfel de situatii, se impune inlocuirea vechii suspensii cu o unitatea ale carei unghiuri sunt conforme cu noua transformare la care vehiculul a fost supus.

La randul lor, prezoanele sunt, practic, acele tije metalice, infiletate la capat, cu sprijinul carora se asigura imbinarea demontabila a doua piese de la nivelul rotii. Cu alte cuvinte, sunt simple suruburi de care este prinsa roata.

Pentru a te bucura de o calatorie linistita, este de preferat sa acorzi macar cateva minute pentru a stange prezoanele, evitand, in acest fel, ruperea acestora sau caderea rotii ATV-ului.

Fiecare tip de vehicul are un cuplu recomandat de strangere a prezoanelor, respectarea acestuia fiind esentiala pentru a preveni uzura prematura a filetului, deformarea orificiilor de prindere sau chiar geometria rotilor. Daca nu detii toate informatiile necesare, poti consulta ghidul unui manual de reparatii ATV (ATV repair manual: repair-manuals.eu), unde gasesti toate indicatiile tehnice!

Si acum concluziile…..

Pentru a rezuma cele mai sus afirmate, este bine sa stii ca doar cateva minute oferite verificarii ATV-ului tau inainte de te aventura intr-o calatorie tentanta pot face diferenta in privinta durabilitatii si longevitatii ATV-ului. Daca iti doresti cu adevarat sa nu strici placerea unei calatorii fascinante si plina de surprize placute, consulta cu incredere ghidul unui manual de reparatii ATV (ATV repair manual).

Etichete:
·
Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *