aug. 30, 2020
1036 Views
0 0

Sporturile cu motor: aventura la maxim sau o sursa de sanatate?

Postat de

Sporturile pe doua roti sunt unele din cele mai indragite activitati sportive in aer liber dedicate pasionatilor de adrenalina. Pe langa faptul ca intretin din plin adrenalina, sporturile cu motor au rolul de a-ti oferi senzatii de neuitat, fie ca te afli, sa zicem, in mijlocul naturii, pe un atv, spre Cabana Secuilor, fie ca te incumeti sa parcurgi pe motocicleta drumul care duce catre Pestera Ialomicioara, prin Moroieni, trecand pe langa Lacul Bolbici sau Cabana Padina.

Cu un set de garnituri motor care etanseaza corepunzator accesoriile care asigura fiabilitatea si siguranta functionarii motorului, poti rasufla usurat! Motocicleta ta Aprilia SX 50 Factory va fi intotdeauna ca noua, indiferent ca a trecut ceva vreme din momentul in care ai achizitionat-o si te-ai urcat pentru prima data in saua sa.

Totul despre garniturile de motor!

Data fiind amplasarea si rolul pe care il indeplineste setul de garnituri motor, acestea au o importanta capitala in ceea ce priveste durabilitatea motorului motocicletei tale, Aprilia SX 50 Factory.

Aprilia SX 50 Factory preia majoritatea caracteristicilor tehnice standard, precum motorizarea cu un cilindru de 50cc in 2 timpi, cu racire pe lichid si carburatorul Dell Orto PHVA controlat electronic, dar se diferentiaza de aceasta prin lungimea cursei rotii din fata care ajunge la 240mm si prin amortizorul articulat progresiv pe spate cu o cursa de 200mm. De asemenea, noile modele sunt dotate standard cu jante dintr-un aliaj usor si aparatoare de maini, iar sistemul de franare se bazeaza pe disc cu diametru marit de 260/220mm fata/spate. Aprilia SX 50 Factory are un raport excelent calitate/pret, un supermoto 50cc distractiv de pilotat, creata special pentru cei care fac primii pasi in lumea sporturilor pe 2 roti.

Un rol primordial!

Garniturile de motor sunt produse tehnologice de precizie si sunt dezvoltate în colaborare stransa cu clientul, in functie de cerintele specifice. Intotdeauna se are in vedere sistemul complet motor si interacţiunea tuturor componentelor inca din etapa producerii si proiectarii acestora.

In calitatea lor de elemente esentiale, garniturile de motor contribuie la functionarea eficienta, sigura si economica a motorului. Garniturile de motor asigura etansarea corespunzatoare in cazul gazelor de esapament, al lichidului de racire si al uleiului. Garnitura de motor transmite fortele intre carterul motorului si celelalte componente aditionale, cum ar fi chiulasa, influentand, de asemenea, in mod semnificativ, distributia de forte in interiorul intregului sistem de tensionare si deformarile elastice ale pieselor componente determinate de aceasta.

Unimotors

Kit garnituri complet Suzuki Katana

 

Sursa de sanatate?

Revenind la avantajele oferite de sporturile cu motor pentru sanatate umana, beneficiile sunt minine in raport cu dorinta de aventura. Aventura este acea stare de spirit, de euforie si extaz declansate ca urmare a indeplinirii unei dorinte. Este senzatia pe care o experimentezi atunci cand conduci cu viteze mari, cand te dai in carusel, cand practici parasutismul sau mergi pe motocicleta, explorand minunatiile cadrului natural.

In practica, aventura montana imbraca mai multe coordonate. Aventura contine jurnalul de traseu al calatoriei, fotografii de calatorii care surprind fidel emotiile traite, programarea pe zile, pe ora a drumului parcurs. Aventura pe motocicleta incepe cu un plan bine pus la punctm dar si cu un plan de rezerva in situatia in care nu iti poti atinge obiectivele din planul A, fie din cauza vremii nefavorabile, fie din cauza unor mici defectiuni aparute la motocicleta.

Aventura insemna de a vedea si a cunoaste lucruri noi, de a mai aproape de mijlocul naturii si de a-ti duce la indeplinire pasiunile din copilarie.

Cat priveste beneficiile sportului pe doua roti pentru sanatate, acesta ofera sansa inspirarii aerului curat din mediile mai putin poluate unde poti patrunde cu motocicleta, antrenarii functiilor locomotorii, dar si dezvoltarea coordonarii. Cam la acestea se rezuma mersul pe motocicleta pentru care trebuie sa ai, evident, o conditie fizica decenta.

Prin urmare, sporturile pe doua roti sunt o sursa inestimabila de adrenalina, de aventuri nebanuite, cu beneficii specifice, dar limitate, pentru sanatate.

(sursa foto unimotors.ro)
Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *