dec. 12, 2019
1455 Views
0 0

Stantarea si debitarea tablei sunt doua dintre cele mai importante procese tehnologice

Postat de

Mecanica este un domeniu de activitate important pentru buna functionare a economiei tarii. Prin intermediul acestui domeniu de activitate sunt realizate procese tehnologice foarte importante, debitarea si stantarea tablei fiind doua dintre acestea. Toate obiectele din jurul nostru sunt realizate din materii prime si materiale metalice ceea ce inseamna ca pentru obtinerea diverselor obiecte, echipamente, utilaje, etc, sunt necesare procese tehnologice.

Ce trebuie sa stii despre debitare tabla

Debitare tabla este unul dintre cele mai populare procese tehnologice. La acest serviciu apeleaza un numar foarte mare de persoane. Inainte de a apela la acest serviciu trebuie sa cunosti cateva informatii utile despre acesta. In primul rand trebuie sa stii ce presupune procesul de debitare tabla. Acesta este un proces tehnologic care are drept scop taierea definitiva sau partiala a unei bucati de material astfel incat aceasta sa poata fi prelucrata in vederea obtinerii unui produs finit. In momentul de fata, procesul de debitare tabla se poate realiza prin 3 modalitati, si anume:

  1. Debitare
  2. Debitare mecanica.
  3. Debitare prin electroerodare.

Debitarea termica se utilizeaza in principal in cazul in care doresti prelucrarea unor suprafete metalice de mari dimensiuni. Aceasta operatiune se realizeaza prin 4 metode, si anume:

  • Cu ajutorul flacarii cu gaz in curent de oxigen.
  • Cu ajutorul arcului electric si jetului de oxigen.
  • Cu jet de plasma.
  • Cu laser.

Datorita avantajelor pe care le ofera debitarea termica, aceasta este cea mai utiolizate forma de debitare.

Debitarea mecanica este procesul tehnologic care se realizeaza cu ajutorul mijloacelor mecanice. Forfecarea, aschierea si daltuirea sunt tehnicile utilizate in procesul de debitare mecanica.

Debitarea prin electroerodare este un proces tehnologic utilizat mai rar. Acesta se utilizeaza in cazul in care debitarea nu poate avea loc cu ajutorul celorlalte 2 metode de debitare. Debitarea prin electroerodare se realizeaza prin combinarea procesului termic si electrochimic. De regula, aceasta modalitate de debitare se utilizeaza doar in cazul debitarii metalelor grele.

Informatii utile despre procesul de stantare a tablei

Daca ai nevoie de acest serviciu tehnologic trebuie sa cunosti cateva informatii de baza despre acesta. De exemplu, ce presupune procesul de stantare a tablei. Acest proces tehnologic se aseamana cu procesul de debitare a tablei. In procesul de stanre a tablei aceasta este sectionata dintr-o singura miscare. Acest proces tehnologic poate fi realizat prin deformare plastica sau prin taiere. In cazul in care este utilizata metoda prin taiere este necesara utilizarea unei stante.

Concluzii

Procesele tehnologice sunt foarte importante pentru ca acestea ajuta la transformarea materialelor si materiilor prime in produse finite sau semifinite. Fara existenta proceselor tehnologice nu te-ai putea bucura de foarte multe lucruri de care te bucuri in acest moment. Debitarea si stantarea tablei sunt doua dintre cele mai importante procese tehnologice. Atunci cand ai nevoie de aceste operatiuni tehnologice apeleaza doar la profesionisti pentru ca acestia ofera rezultatele cele mai bune. Analko este una dintre cele mai profesioniste firme care, printre altele ofera si aceste doua operatiuni tehnologice. Pentru a afla mai multe informatii despre serviciile profesioniste oferite de catre aceasta firma nu ezita sa iei legatura cu cei care lucreaza in cadrul acestei firme. Alaturi de confectii metalice acest serviciu poate fi oferit de catre cei de la Analko la un raport pret – calitate foarte bun pentru tine.

Categorii:
Afaceri
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *