iul. 9, 2019
1489 Views
0 0

Televizoarele smart: ce le face smart?

Postat de

Televizorul este cu siguranță un aparat al familiei care a luat diferite forme și mărimi de-a lungul vremii. Când mă gândesc la televizoare, îmi vin în minte filmele cu Charlie Chaplin și magazinele de la fiecare colț de stradă care existau acum ceva timp pe care scria “Reparații televizoare“.

Desigur, televizoarele au evoluat mult de atunci și acum dacă se strică, luăm alt televizor smart ieftin pentru că oricum cel vechi era mult prea lăsat în urmă cu funcționalitățile. Dar nu se strică, pentru că sunt smart. Și chiar de nu se strică, noi tot trebuie să le schimbăm în ton cu dorințele.

Ce face televizoarele smart speciale?

De ce toată lumea caută un televizor smart ieftin, la eMAG sau in alta parte? Ieftin pentru că trebuie să ne permitem toți. Revenind la întrebare, răspunsul este acela că un televizor smart ieftin are integrate mai multe funcții: îl poți conecta la calculator și internet și poți vedea filme, stream-uri și jocuri, poți asculta muzică, sau poți doar pierde timpul navigând online unde poți accesa o multitudine de servicii (poți face cumpărături, îți poti comanda masa etc).

Alexa, de exemplu, este un asistent personal digital care prin controlul vocal execută sarcini făcând transferul între device-uri și canale, poate trece de la al tău televizor smart ieftin la PC și apoi la luminile din casă. Prin controlul vocal și integrarea funcționalităților casei cu ajutorul aplicațiilor de tipul Samsung’s SmartThings hub un televizor smart ieftin sau mai multe pot fi conectate la aparatura din casă, ca în exemplul de mai sus.  Prin urmare, asta e diferența dintre un televizor smart ieftin și un televizor obișnuit, faptul că  cel smart se poate conecta la internet (home network)  și deveni astfel un fel de tabletă sau smartphone. Amplasarea televizorului trebuie să fie cât mai aproape de router pentru a asigura un semnal bun și o calitate a transmiterii de date bună.

Cine poate produce un televizor smart ieftin?

Mai toate companiile producătoare de televizoare fabrică televizoare smart potrivite pentru toate bugetele. Un televizor smart ieftin poate fi produs de o firmă anonimă din China sau de nume cunoscute precum Samsung, LG, Panasonic, Philips etc.

Ce tip de televizor ar trebui să cumpăr?

Un televizor smart ieftin. Sau scump și de ultimă generație. Alegerea producătorului și a tipului de televizor este însă cea mai grea. Trebuie aleasă întâi dimensiunea unui televizor smart ieftin(între 15 inci și mai mult de 90 inci), apoi numărul de pixeli care este legat de rezoluție și ii oferă calitate imaginii, precum și forma ecranului. Viitorul tău televizor smart ieftin poate avea ecranul plat , LCD sau poate fi de tip plasmă care se poate monta direct pe perete. Acum, depinde de tipul de atmosferă preferat, home cinema , amplasat ca un proiector sau clasică. Fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele ei. Un televizor smart ieftin cu LCD va avea întotdeauna luminozitatea mai puternică, precum și cel cu plasmă compativ cu televizoarele ale căror lumină este proiectată din spate.

Un ultim detaliu ar fi că un televizor smart ieftin poate să nu fie așa smart în sensul că poate să nu aibă multe funcții și să se bazeze pe Google Chromecast pentru a permite redarea de conținut de pe tabletă sau telefon. Acest lucru nu vă îngrădește atât de tare libertatea, dar s-ar putea să fie nevoie să mai cumpărați accesorii pe care un televizor smart le-ar fi avut integrate de la început.

Categorii:
Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *