apr. 23, 2019
1895 Views
0 0

Tipuri de tesaturi pentru lenjerii de pat

Postat de

Toate tesaturile pentru lenjerii de pat sunt impartite in fire naturale si artificiale. Cele naturale sunt realizate din bumbac pur, iar tipul si costul materialului in sine depind de densitatea sa si de complexitatea teserii sale.

Bumbacul este o fibra subtire, scurta, moale si pufoasa. Bumbacul se caracterizeaza  prin rezistenta relativ ridicata, nu se distruge la spalare si la lumina soarelui, rezistenta la temperaturi ridicate  (130-140 grade C), are higroscopicitate medie (18-20%) si o mica proportie de deformare elastica. Rezistenta bumbacului la abraziune este mica.

Calico este cea mai populara tesatura pentru fabricarea lenjeriilor de pat. Calico este foarte practica si nu necesita ingrijiri speciale. Este mai dens decat satinul, dar nu la fel de stralucitor. Lenjeria grosiera, conform marturiilor gospodinelor, rezista la un numar infinit de spalari si este ieftin. Conform acestor indicatori, numai amestecul de bumbac cu poliester este comparabil cu calico gros.

Satin este o tesatura cu o suprafata frontala neteda, matasoasa, destul de dens si stralucitor. Produsul pentru lenjerii de pat este in principal vopsit, imprimat si albit.  Lenjeria din satin este durabila si rezista unui numar mare de spalari – 200-300, si numai dupa o lunga perioada de timp materialul incepe sa se deterioreze putin. Este mai ieftin decat matasea, dar mai scump decat alte specii de bumbac. Din satin se fac lenjerii de pat in diferite modele pentru uzul cotidian.

Din Satin jacquard se fac diferite modele de lenjerii de pat. Lenjeria de pat din Jacquard are un design sofisticat. Acest efect se realizeaza prin elemente de desen si broderie.

Lenjeria de pat din Batist este   subtire, translucida, produsa din fire subtiri rasucite. Batist este un produs alb-negru, mercerizat, vopsit si imprimat.

Ranfors este o tesatura de bumbac organic 100%. Sensibilitatea materialului creeaza un sentiment de confort si securitate. Un model frumos de lenjerie de pat poate da o stare de spirit buna si un sentiment de caldura familiara. Materialul natural clasic, face ca lenjeria de pat sa fie delicata, eleganta, placuta.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro
    https://www.cril.ro/

    CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *