oct. 15, 2019
1464 Views
0 0

Vreau să lansez un magazin online – de unde încep?

Postat de

Tot mai multe persoane încearcă să se reprofileze, să profite de oportunitățile în afacere și să-și găsească un job pe care să-l practice cu plăcere, dar care să le ofere și mult timp liber. Un magazin online ar putea fi cea mai bună alegere în acest sens, mai ales că aparent peste tot se află o mulțime de informații care sunt doar la un click distanță. Din păcate, nu tot ceea ce pare simplu, se dovedește a fi așa în realitate. Să construiești, să lansezi și să crești un magazin online nu este deloc floare la ureche. În primul rând, cei care nu au idee ce înseamnă o afacere online, ar trebui să meargă la niște cursuri SEO sau de marketing, măcar timp de câteva luni, sau să apeleze la servicii SEO. Uneori, efortul necesar pentru deschiderea unui magazin online de succes, poate fi chiar mai mare decât efortul depus pentru deschiderea unui magazin tradițional. Noi o să-ți oferim câteva idei și sfaturi pentru a lansa o afacere online ca la carte.

  1. Trebuie să știi ce vrei

Nu te aștepta că te vei trezi într-o zi lovită de o idee genială care se va transforma ulterior în afacerea vieții tale. Pentru a descoperi o idee funcțională, ar trebui să pui cap la cap zeci de posibilități. Mai ales în timpurile noastre, este destul de dificil să te oprești asupra unei anumite idei, pentru că mereu vei avea senzația că ai mai văzut undeva așa ceva. Prima decizie trebuie să se axeze pe tipurile de produse și servicii pe care intenționezi să le pui la dispoziția clientului.

  1. Fă-ți un plan

Nu ai de unde să știi cum vor merge lucrurile, nici câți bani vei investi sau cât urmează să câștigi în prima perioadă dacă nu-ți faci un plan bine pus la punct. Planul de afaceri este un element extrem de important. Acesta include etapa de cercetare, de documentare, target-ul, strategiile, bugetul și multe alte detalii absolut indispensabile pentru reușita afacerii tale. O afacere online trebuie să înceapă cu o estimare a veniturilor și cheltuielilor pentru fiecare lună, dar și cu o strategie de atragere a clienților.

  1. Fii realist

Trebuie să cercetezi foarte intens piața pentru a putea fi capabil să prezici care ar fi cererea publicului-țintă. Partea bună este că în mediul virtual ai șansa de a accesa anumite instrumente cu ajutorul cărora vei urmări cât de viabilă este ideea produsului tău. Aceste instrumente încep de la cererea de pe piață și se încheie cu locația geografică a publicului țintă.

  1. Concurența – un rău necesar

Nu ai cum să dezvolți o afacere de succes fără să știi ce și cum face concurența. Doar dacă știi cine sunt competitorii, vei putea gândi strategii care să te facă mai atractiv pentru clienți și care îi vor determina pe cei care îți vor vizita magazinul să aprecieze produsele tale.

  1. Fii cu acte în regulă

Dacă intenționezi să-ți deschizi o afacere ca și persoană fizică, trebuie să te înregistrezi în prealabil la Registrul Comerțului. Altfel, activitatea ta nu va fi nimic altceva decât o contravenție. Dacă îți dorești să te dezvolți și să-ți transformi ideea într-un brand, ar trebuie să te orientezi spre deschiderea unei firme de tip SRL. În plus, nu ai dreptul moral să deschizi un magazin online fără a achiziționa pentru el un certificat SSL. Clienții vor avea mai multă încredere în tine așa!

Aceștia sunt doar unii dintre pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a-ți construi un magazin online. Cu siguranță, fiecare pas din drumul tău va fi însoțit de alte nelămuriri și întrebări, de aceea, ar fi bine să ai în jurul tău un specialist la care să poți apela. Mult succes!

 

Categorii:
Afaceri · Finante-Banci
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *