ian. 25, 2021
827 Views
0 0

Afla acum beneficiile integrarii salatei de icre in alimentatia ta

Postat de

Organismul nostru este un sistem foarte complex care are nevoie de anumite conditii specifice pentru a functiona corect si implicit, a asigura o buna calitate a vietii. Una din conditiile esentiale este o buna alimentatie care sa includa atentie sporita la substantele nutritive din produsele pe care le alegi si la cantitatea zilnica de mancare.

Un aliment foarte important pentru noi este pestele. Daca consumi atat peste cat si salata de icre – iata aici mai multe – de aproximativ 2 ori pe saptamana, iti vei asigura doza optima de Omega-3 si Omega-6, acesti acizi fiind foarte importanti pentru functionarea corecta a corpului nostru.

Tipuri de icre

Icrele se deosebesc, in general, dupa specia de peste de la care au fost recoltate, iar acest lucru este specificat indiferent de produsul pe care il cumperi. Icrele se clasifica astfel:

  • Icre de peste comun (crap, stiuca);
  • Icre de peste oceanici (cod, macrou);
  • Icre negre (morun, nisetru);
  • Icre rosii (somon).

Cele mai scumpe si mai delicioase icre sunt cele negre.

De ce sa consumi icre?

Icrele de peste sunt apreciate in lumea intreaga si exista motive importante pentru aceasta:

  • Contine foarte multi nutrienti – minerale, vitamine, acizi grasi. Se incadreaza in aproape orice dieta ai dori sa urmezi. Pestele contine vitamina B12, magneziu, seleniu, vitamina K2, calciu, vitamina A, zinc, iod, vitamina D. Acestea sunt substante extrem de importante pentru organismul uman, ele protejandu-te de boli periculoase precum cancerul sau depresia;
  • Contine nutrienti greu de gasit in alte alimente. Uleiurile omega-3 si omega-6 se ragasesc in peste si, desi exista si in nuci sau seminte, exista experti care sustin ca cele mai de calitate astfel de uleiuri se gasesc in acesta. Pestele contine uleiuri, deci grasimi, de aceea este recomandat deseori sa se consume cu moderatie. Totusi, exista studii care arate ca nu exista legatura intre acesta si colesterolul ridicat sau bolile cardiace;
  • Gustul este delicios si usor sarat, iar textura este cremoasa. Orice dieta se poate sustine pe termen lung daca ofera putina distractie si varietate. Icrele este un tip de aliment care poate respecta aceste doua elemente, intrucat exista moduri diferite de preparare si servire, precum si multe tipuri de icre cu propria savoare;
  • Este un aliment care se prepara foarte usor sau mai simplu, se poate gasi deja preparat. Important este sa fii atent la ingrediente, astfel inca sa te asiguri ca te bucuri de un produs natural care sa iti ofere toate beneficiile. Deltaica.ro comercializeaza salata de icre fara aditivi si conservanti, care contine doar 4 ingrediente. Aceasta companie ofera icre de stiuca si de crap, pesti capturati responsabil cu propriile nave.

Alege doar cele mai sanatoase produse

Deltaica este o companie de familie cu o traditie de peste 100 de ani care comercializeaza peste si produse din peste. Aceasta pescuieste cu nave proprii, in mod responsabil si sustenabil, astfel incat sa fie protejat mediul inconjurator. Produsele procesate sunt naturale, nu au adaugati aditivi sau conservanti, deci ofera tot ce e mai bun din natura in conditii care sa respecte atat omul cat si mediul inconjurator.

Pestele care urmeaza a fi procesat isi are originea in Delta Dunarii si Marea Neagra, fabrica utilizand un numar de 350 de tone anual, transformandu-le in produse marinate, afumate, congelate sau salata de icre.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *