oct. 24, 2022
158 Views
0 0

Află tot ce trebie să știi despre alegerea utilizării unui aparat dentar!

Postat de

Cu siguranță știi cât este de importantă sănătatea dentară, dar și aspectul îngrijit al dinților. Un zâmbet frumos îți oferă încredere în tine și te ajută în orice împrejurare. Dacă dinții tăi sau ai copilului tău nu sunt exact cum își dorești, trebuie să știi că un aparat dentar îți poate veni în ajutor.

Acesta poate alinia dinții perfect, iar rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor! Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre beneficiile alegerii unui aparat dentar pret bun!

Ce este un aparat mobil dentar?

Inițial, un aparat dentar pret bun era dedicat soluționării problemelor ortodontice ale celor mici, însă astăzi, odată cu evoluția tehonologiei, și acest domeniu se bucură de o evoluție considerabilă. Așadar, un aparat dentar mobil poate veni în ajutorul adulților, iar tu, cu ajutorul acestei soluții, te poți bucura de un zâmbet perfect și de mai multă încredere in tine.

Care sunt avantajele pe care le oferă purtarea unui astfel de aparat?

Ăn primul rând, trebuie să știi că un aparat dentar mobil este flexibil și confortabil și are capacitatea de a alinia crect dinții care au crescut într-o poziție sau orientare greșită. Un alt avantaj este dat de capacitatea de lărgire a arcadei dentare, dar și de corectarea vorbirii. În plus, mușcătura incorectă va fi corectată, iar înghițirea va fi mai bună. Trebuie să știi că nu ai de ce să te îngrijorezi în privința igienizării aparatului, deoarece o poți efectua cu ușurință ori de câte ori este nevoie.

Care sunt dezavantajele utilizării unui aparat dentar mobil?

Este important să știi ca primul dezavantaj al alegerii unui astfel de aparat este dat de flexibilitatea acestuia – mai exact, este importantă responsabilitatea ta – nu trebuie să uiți să îl porți, conform indicațiilor oferite de medic. Un alt dezavantaj al alegerii unui astfel de aparat este dat de faptul că nu poate fi aplicat în cazul unor anomalii severe. Indicat este consultul la medicul specialist, acesta fiind în măsură să îți ofere soluția optimă pentru rezolvarea problemelor tale.

Pentru ce perioadă de timp este indicată purtarea unui astfel de aparat dentar?

Pentru cele mai bune rezultate, aparatul dentar mobil trebuie purtat cel puțin 16 ore pe zi, dar nu mai mult de 1 an, deoarece după această perioadă aparatul are numai rol de contenție, iar schimbarea acestia devine necesară.

Care sunt etapele de tratament atunci când optezi pentru un aparat dentar mobil?

Desigur, dacă optezi să utilizezi un astfel de aparat dentar, trebuie să știi că acest proces debutează cu un consult ortodontic, procesul fiind destul de laborios. În prima etapă, așadar, se face consultarea la medicul specialist, în timpul căreia acesta va lua amprenta dentară, apoi vei face mai multe radiografii și se va stabili planul de tratament propriu-zis. În a doua etapă, dacă este cazul, se vor efectua extracțiile dentare. În cea de-a treia etapă se va aplica aparatul dentar mobil, urmând ca apoi, lunar, să te prezinți la medic pentru activarea acestuia. În ultima etapă, odată cu încheierea tratamentului, medicul îți va aplica aparatul dentar de contracție, acesta având rolul de a asigura menținerea corectă a poziției dinților.

Online, pe FamilyDent.ro ai la dispoziție o echipă de profesioniști, pregătită să se ocupe de sănătatea danturii tale, dar și a celor dragi ție. Fie că ești interesat de un aparat dentar mobil, coroana implant dentarsau te confrunți cu o simplă carie, te poți bucura de cel mai bun tratament într-un mediu plăcut! Folosește datele de mai jos și bucură-te de rezultatele unui zâmbet perfect!

Contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745080015 / 0745080016

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *