Locuiți la casă și v-ați dat seama că nu aveți suficient spațiu în interior pentru nevoile personale?
Alegând să construiți un atic ca acesta, obțineți mai mult loc, pe care îl puteți utiliza fie pentru depozitare, fie pentru a amenaja un dressing ori chiar pentru obținerea unei camere suplimentare pentru unul dintre membrii familiei ori pentru musafiri. Aticul, cunoscut mai simplu și sub denumirea de pod vă este la îndemână atunci când vă doriți să beneficiați de mai mult loc în propriul cămin. Așadar, descoperiți care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a realiza un pod rezistent și durabil!
Atic – aveți nevoie de o placă turnată din beton
Pentru a putea transforma podul într-un spațiu pentru locuit, aveți nevoie ca între etaje să existe o placă turnată din beton. Astfel, veți putea transforma aticul într-un loc pe care să îl folosiți cu încredere pe termen lung. De preferat este să vă ocupați de turnarea plăcii încă din momentul în care ridicați casa, pentru că ulterior acest proces va fi unul mai difici, care va presupune îndepărtarea întregului acoperiș.
Susținere și rezistență
Un alt aspect important, pe care să îl luați în considerare este acela că pentru realizarea aticului aveți nevoie de grinzi principale și secundare de susținere. Acestea au, practic, rolul de susține acoperișul foarte bine, oferindu-vă rezistență și durabilitate la nivelul locuinței. Cât despre prinderea grinzilor, aveți la dispoziție posibilitatea de a investi în profile metalice de tip C, Z, Omega sau U: este vorba despre elemente structurale, de susținere, cu ajutorul cărora puteți prinde grinzile foarte bine. Profilele sunt realizate din aluminiu cu o durată de viață sporită, ale cărora design este unul deosebit, mai ales când sunt customizate pentru nevoile dumneavoastră.
Dimensiunea potrivită
De preferat este ca înainte să amenajați podul să măsurați spațiul de care dispuneți. În acest fel, veți ști de câte grinzi, dar și de câte profile metalice aveți nevoie. Ulterior, veți putea utiliza spațiul respectiv pentru a amenaja aici:
- un dormitor pentru unul dintre copii;
- cameră de oaspeți;
- un spațiu de depozitare (mai ales dacă la parter nu aveți o debara);
- un dressing;
- un home cinema, unde să vă puteți relaxa alături de cei dragi.
Izolație termică și fonică
Nu uitați de izolația termică! Aceasta este necesară în pod, mai ales pentru că acest spațiu este foarte aproape de acoperișul expus razelor solare, dar și ploilor și ninsorilor. Izolația are rolul de a vă ajuta să mențineți o temperatură constantă la nivelul aticului în orice anotimp.
Design
În ceea ce privește design-ul pe care îl alegeți pentru pod, rămâne la alegerea dumneavoastră dacă vreți să vă bucurați de un spațiu modern, minimalist, cu puțină mobilă sau dacă vreți să aveți parte de un spațiu realizat în stil rustic. În același timp, puteți amenaja aici și un grup sanitar, pentru ca cei ce vor folosi podul să aibă la dispoziție toate condițiile necesare.
Apelați la o echipă de specialiști
Pentru a fi siguri că rezultatul pe care îl obțineți este cel scontat, de preferat să lucrați cu o echipă de specialiști în domeniu. Aceștia vor ști cum să acționeze, pentru ca aticul să fie bine realizat din punct de vedere tehnic, să reziste în timp și, totodată să vă permită o amenajare cât mai facilă.
SanProd.rovă este alături atunci când decideți să faceți modificări la propria locuință, fie că este vorba despre structura acesteia sau despre obținerea unui gard nou, rezistent și durabil. Produsele pe care le puteți comanda sunt realizate cu ajutorul noilor tehnologii de pe piață, fie că este vorba despre ambutisare ori despre debitare laser, fapt care vă asigură rezultatele dorite! Aici găsiți și burlane: https://www.sanprod.ro/produse/burlane/, jgheaburi și glafuri, iar specialiștii te pot ajuta să alegeți fix ce aveți nevoie.
Date de contact:
Telefon: 0751 13 23 82
Email: office@sanprod.ro